Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 19 iulie 2009

O clinică din Capitală, suspectată de trafic internaţional de celule umane

Audieri la această oră la DIICOT Bucureşti legate de grave suspiciuni de trafic internaţional de celule umane. Angajaţii clinicii Sabyc din Capitală, clienţii acesteia dar şi mai mulţi donatori sunt audiaţi la această oră de procurorii DIICOT.

În această după amiază procurorii DIICOT au percheziţionat clinica Sabyc şi au ridicat mai multe zeci de persoane pentru audieri. Ancheta este în curs de desfăşurare.

Direcţia de investigare a infracţiunilor de criminalitate organizată şi terorism din Bucureşti nu a confirmat oficial şi nici nu a oferit informaţii despre această anchetă.

Imaginile surprinse duminică la prânz arată însă cum personalul şi pacienţii clinicii sunt ridicaţi de DIICOT.

Conform site-ului său, clinica Sabyc funcţionează de 10 ani, însă nimeni din Ministerul Sănătăţii nu a putut confirma dacă a fost sau nu acreditată pentru fertilizarea în vitro.

Victor Zota, directorul Agenţiei de Transplant, a declarat că clinica Sabyc are autorizare, începând de săptămâna trecută. Directorul a mai precizat că este interzisă prin lege donarea ovocitelor contra cost.

Clinica a fost înfiinţată de o familie de medici israelieni în 1999 şi, oficial, a făcut până acum aproximativ 2.000 de inseminări artificiale. De serviciile ei au beneficiat contra unor sume între 10.000 şi 15.000 de euro cel puţin câteva sute de cupluri mai ales din Israel şi Germania.

Donatoarele erau femei tinere din România, care primeau diferite sume de bani pentru o recoltare de ovocite care erau ulterior fertilizate.

Nu se ştie încă dacă a fost cineva pus sub acuzare, câte persoane şi sub ce acuzaţii sunt cercetate. sursa: realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”