Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 6 iulie 2009

PE ULTIMUL DRUM - Bărbaţii aveau legături cu grupul de rezistenţă anticomunistă Garda Albă şi au fost executaţi fără condamnare în 1949



Peste 200 de oameni însoţiţi de un sobor de preoţi şi de garda militară de onoare au participat astăzi (24 iunie - nota Lupta-NS) la înmormântarea celor trei bărbaţi executaţi de Securitate în urmă cu 60 de ani, pe Dealul Crucii, lângă localitatea Nepos.

Aceştia au fost îngropaţi în cimitirul municipal. Bărbaţii aveau legături cu grupul de rezistenţă anticomunistă Garda Albă şi au fost executaţi fără condamnare în 1949. Rudele acestora au solicitat acţiunea de exhumare pentru a le putea oferi predecesorilor lor o înmormântare creştinească. Astăzi, dorinţa lor a devenit realitate. Exhumările din 28 aprilie au fost făcute de membrii Institutului de Investigare a Crimelor Comunismului din România, la solicitarea rudelor celor 3. Săpăturile au scos la iveală rămăşiţele lui Ioan Leonida Bodiu, Ioan Ştefan Burdeţ şi Toader Dumitru. În România sunt aproape 10.000 de victime ale Securităţii, până acum însă doar 30 au fost exhumate şi îngropate mai apoi creştineşte. sursa: realitateabistrita.ro

Pe aceeasi tema: Crima din Nepos – dreptate partiala sursa: gazetadecluj.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”