Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 20 iulie 2009

Presa maghiară: "Suporterii stelişti trebuiau înjunghiaţi cu briceagul"


"Cât ţine o unguroaică un c...t în ea? 9 luni" (foto) este bannerul afişat de ultraşii stelişti la meciul tur dintre Steaua şi FC Ujpest (2-0) care a provocat reacţii dure la Budapesta.

Returul dintre Steaua şi Ujpest, din preliminariile Europa League, se anunţă extrem de tensionat în tribune, fanii formaţiei maghiare ameninţând cu represalii din cauza unor bannere xenofobe afişate la meciul din Ghencea. "Cât ţine o unguroaică un c...t în ea? 9 luni" este mesajul care a provocat cele mai multe reacţii.

Gall Andras, în Magyar Nemzet, afirmă că susţinătorii lui Ujpest trebuiau să-i înjunghie pe cei care au scris acel mesaj. "Este normală reacţia suporterilor noştri şi acele incidente din tribune. În buzunarul oricărui patriot s-ar fi deschis briceagul în momentul în care ar fi citit mesajul", notează cotidianul maghiar. "Cine vine aici să-şi facă testamentul, vă omorâm! Ne-aţi dat suficiente motive să vă vânăm joi", a declarat Cipo, unul dintre liderii galeriei lui Ujpest, pentru Libertatea.

Suporterii echipei Ujpest, care în trecut a fost subordonată Ministerului de Interne maghiar, sunt recunoscuţi pentru radicalismul lor. De altfel, ei au provocat primele incidente la meciul Steaua-Ujpest chiar după trecerea graniţei, când au scandat "Ţiganilor!" şi "Transilvania, pământ unguresc". Pentru incidentele de la stadionul din Ghencea, clubul Steaua a fost amendat de UEFA cu 20.000 de euro.

Steaua a câştigat cu 2-0 prima manşă a meciului cu Ujpest din turul doi preliminar al Ligii Europa, manşa secundă fiind programată joi, 23 iulie, la Budapesta.

Sursa: REALITATEA.NET

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”