Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 20 iulie 2009

Simon Wiesenthal a minţit despre trecutul său din timpul războiului, susţine un articol din “The Daily Telegraph”

Guy Walters, autorul cărţii “Hunting Evil”, susţine că Simon Wiesenthal (foto), considerat întruchiparea efortului de a-i găsi şi trage la răspundere pe naziştii vinovaţi pentru Holocaust, a minţit atât în ceea ce priveşte trecutul său din timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, cât şi asupra numărului de criminali pe care i-a descoperit. Fragmente din cartea lui Walters au fost publicate de către cotidianul britanic “The Telegraph”.

“Simon Wiesenthal este prezentat ca un fel de sfânt secular”, scrie Walters, prezentând numeroasele onoruri cu care a fost tratat acesta: nominalizat de patru ori la Premiul Nobel pentru Pace, cavaler de onoare al Marii Britanii, deţinător al Medaliei Prezidenţiale a SUA pentru Libertate, al Legiunii de onoare franceze şi a încă 53 de premii. Wiesenthal este creditat cu 1.100 de “scalpuri de nazişti”, dar este cunoscut mai ales pentru eforturile sale de a-l găsi pe Adolf Eichmann, unul dintre cei mai cunoscuţi criminali de război. “Reputaţia sa este construită pe nisip, totuşi. Era un mincinos, şi încă unul destul de prost.

De la sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial şi până la sfârşitul vieţii, în 2005, a minţit în repetate rânduri asupra vânătorii pe care se presupune că a lansat-o împotriva lui Eichmann, dar şi asupra altor aventuri pe drumul său în căutarea naziştilor”, scrie Walters, în fragmentul preluat de cotidianul britanic.

“A inventat de asemenea poveşti strigătoare la cer despre anii din timpul războiului şi a pretins lucruri false despre cariera sa academică”, continuă scriitorul. Walters arată că există multe diferenţe notabile între cele trei principale biografii ale lui Wiesenthal, dar şi între acestea şi documentele vremii pe care le-a consultat. continuarea la cotidianul.ro

2 comentarii:

das spunea...

Nici o surpriza.Marea majoritate stiu ca evreii mint de rup,doar ia povestile de supravieturire ridicole, a holocaustului, care tot apar an de an!

NS_Local spunea...

Centrul Simon Wiesenthal ii cere demisia lui Radu Mazare :)) Mazare, te mananca mincinosii =))

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”