Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 19 iulie 2009

"Vechea garda" comunista in complicitate cu Occidentul au facut din Romania raiul coruptiei din Europa

Ziarul britanic "The Guardian" face radiografia Romaniei la aproape 20 de ani de la caderea lui Ceausescu

O Revolutie falsificata in 1989, ramanerea la conducerea Romaniei de dupa 1989 a "vechii garzi" comuniste, complicitatea statelor si corporatiilor occidentale in marile privatizari de dupa 1989. Alaturi de intrarea Romaniei in 1989 in sistemul capitalist, acestia sunt, in viziunea The Observer - suplimentul de week-end al ziarului britanic The Guardian - principalii factori care au transformat Romania, la 20 de ani de la caderea lui Nicoale Ceausescu, in una din cele mai corupte tari din Uniunea Europeana.

Desi aniversarea caderii regimului Ceausescu are loc abia in decembrie, un ziarist al The Observer (care pare sa fie foarte bine informat in legatura cu situatia Romaniei comuniste si post-comuniste) a publicat duminica o radiografie a situatiei actuale a Romaniei, incercand sa caute motivatiile coruptiei uriase din Romania de azi in zona anilor Revolutiei din decembrie 1989. De remarcat faptul ca titlul articolului publicat in ziarul britanic este un citat atribuit lui Ion Iliescu, cel vazut de o mare parte a societatii romanesti drept factorul de decizie care a franat decisiv aproape 10 ani de zile curatarea culoarelor de putere ale Romaniei de fosti comunisti si de mari corupti. Titlul articolului este o fraza considerata (n.r. - din punctul de vedere al Codrutei Cruceanu, una dintre persoanele intervievate de Ed Vulliamy ) cea mai transparenta confirmare facuta vreodata de Ion Iliescu privind deturnarea Revolutiei din 1989: "Era imposibil sa avem o Revolutie in Romania. Asa ca a trebuit sa fie inscenata".

Reporterul Ed Vuliamy, de la The Observer, care a venit in Romania in 1989, s-a reintors dupa 20 de ani pentru a "analiza consecintele celei mai misterioase caderi de regim de dupa Razboiul Rece". Pentru articolul sau despre Revolutia de la Bucuresti din decembrie '89, el a stat de vorba cu unul dintre soldatii care l-au impuscat pe Nicolae Ceausescu, cu un fost curator la Muzeul de Arta, cu Ion Caramitru, dar si cu la fratele lui Miron Cozma, noteaza NewsIn, care traduce mai jos articolul. citeste articolul la ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”