Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 29 octombrie 2009

Irlanda: O judecatoare a unui tribunal de copii din Dublin spune ca tiganii isi cresc copii cu gandul de a-i invata sa fure

La finalul unui proces, o judecatoare a unui tribunal de copii din capitala irlandeza Dublin a declarat ca "tiganii isi cresc copiii cu gandul de a-i invata sa fure, se pare ca aceasta este cultura lor, acesta este modul in care, din pacate, functioneaza aceste familii". "Este o cultura diferita, nu are nimic in comun cu a noastra, iar magazinele noastre sunt jefuite pe banda rulanta", a continuat judecatoarea.

In proces, o adolescenta din Romania de etnie tiganeasca este acuzata de furt, informeaza HotNews.ro. Adolescenta are 16 ani. Fata, care a ajuns in Irlanda cand avea doar 13 ani si a nascut acum un an un copil, este acuzata de mai multe furturi din magazine din diferite zone ale Dublinului.
Ea a primit o sentinta de 7 zile de inchisoare, datata insa din momentul primei arestari, si o amenda de doar 200 de euro. Serviciile sociale si de sanatate irlandeze care au investigat viata tinerei de 16 ani nu au luat nici o masura, considerind ca aceasta nu are nevoie de ajutor. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”