Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 26 octombrie 2009

Orasul francez Saint-Etienne a dat in judecata Deutsche Bank pentru ca i-a acordat un credit ''toxic"

Orasul francez Saint-Etienne a inaintat o plangere impotriva bancii germane Deutsche Bank, in incercarea de a anula un credit ''toxic" in valoare de 20 milioane euro, a anuntat primarul Maurice Vincent, citat de AFP, potrivit NewsIn.

Saint-Etienne este primul oras francez ce depune plangere impotriva unei banci, in cadrul luptei colectivitatilor locale impotriva creditelor riscante.

Municipalitatea a incheiat un contract cu banca germana pentru un produs financiar complex, care ar fi putut fi dezastruos: un credit cu dobanda variabila, in functie de evolutia lirei sterline fata de francul elvetian.

"Deprecierea monedei britanice va majora dobanda la 24% din aprilie 2010, de la 4,3% in prezent, pentru creditul ce are scadenta in 2022, ducand la un cost suplimentar de 3,7 milioane euro pe an, echivalent cu o majorare de 4% a impozitelor locale", a precizat primarul orasului.

Saptamana trecuta, grupul farmaceutic elvetian Roche a inaintat plangere impotriva bancii Credit Suisse pentru ca i-ar fi vandut titluri toxice de 363 milioane euro. Potrivit cotidianului Le Temps, Roche a facut plangere impotriva institutiei financiare la curtea federala din New York pentru ca banca i-ar fi vandut investitii riscante, in locul unor plasamente securizate.

Credit Suisse ar fi investit intre 2006 si 2007 in obligatiuni privind datorii colaterale si obligatiuni de tip ARS (auction-rate securities) si nu in credite pentru studenti, astfel ca Roche s-ar fi trezit cu 275 de milioane de dolari blocate in titluri care nu se pot vinde, relata publicatia elvetiana. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”