Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 noiembrie 2009

Carte calda: Limba traco-dacilor

A aparut LIMBA TRACO-DACILOR, sinteza unica a savantului clujean I.I. Russu, ce reuneste roadele muncii de cateva decenii a acestuia.

I.I. Russu, filolog si epigrafist, a strâns laolalta, a analizat, a cernut si interpretat mii de informatii legate de limba traco-dacilor, de la istoricul cercetarilor la pretioasele ramasite ale acestei limbi, la demersuri etimologice si incercari de reconstituire a foneticii acesteia. Este o lucrare unica, ce probabil cu greu va putea fi depasita in viitor. Acesta este cel de-al doilea volum al colectiei „Substrat”, care si-a propus sa reuneasca lucrari de seama cu privire la substratul limbii romane, dar si la alte aspecte ale istoriei acesteia.

Poate fi comandata AICI.

I. Tracii. Tara. Cultura. Istoria
II. Materialul lingvistic traco-dacic
III. Istoricul cercetarilor
IV. Studiul etimologic al limbii trace
V. Elemente lexicale
VI. Elemente radicale si glosar
VII. Fonetica si pozitia limbii trace
VIII. Numele proprii ale traco-dacilor
IX. Disparitia limbii trace si relictele ei vii
Anexa: Limba româna, limbile balcanice si substratul
sursa: dacica.ro/blog/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”