Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 noiembrie 2009

Planurile unui muzeu american de a realiza o statuie in onoarea lui Stalin, criticate de polonezii din SUA

Comunitatea poloneza din Statele Unite s-a declarat "revoltata" de planurile conducerii unui muzeu din Virginia de a amplasa in incinta institutiei un bust al fostului lider sovietic Iosif Visarionovici Stalin, transmite thenews.pl.

William McIntosh, directorul National D-Day Memorial in Bedford, a declarat insa ca dictatorul sovietic merita sa fie pus alaturi de Winston Churchill si Franklin Delano Roosevelt, deoarece a fost aliat cu Statele Unite dupa ce Germania nazista a invadat URSS.

Planurile muzeului din Bedford de a realiza un bust al fostului lider de la Moscova au fost crticate de catre veteranii polonezi de razboi din New York. Presedintele Fundatiei Kosciuszko, ziaristul Alex Storozynski, a descris planul ca o "miscare nechibzuita" care va "bantui milioane de ucraineni, rusi, polonezi, cehi, unguri, evrei etc, ale caror familii au fost masacrate de tiranul sovietic. Masina de ucis a lui Stalin a masacrat mai multi oameni decat Adolf Hitler si nazistii".

"Hitler si Stalin au fost aliati si au declansat cel de-al Doilea Razboi Mondial in 1939, atacand Polonia in acelasi timp.... Stalin nu a eliberat Europa de Est de la nazisti in 1945", a scris Storozynski, intr-un articol publicat pe pagina Huffington Post.

Presedintele Fundatiei Kosciuszko a cerut polonezilor din SUA sa adreseze scrisori de protest directorului Muzeului Bradford.

El a spus ca mesaje de protest trebuie trimise si presedintelui Barack Obama, tinand cont de faptul ca directorul muzeului din Virginia face presiuni asupra Congresului pentru a include institutia sa in National Park Service, lucru care-i va permite sa primeasca fonduri federale. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”