Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 10 noiembrie 2009

Consiliul Mondial Roman roaga romanii sa iasa la vot si sa voteze pentru un Parlament mai mic

Pe 22 Noiembrie 2009, romanii din lumea intreaga sunt chemati la vot pentru alegerea Presedintelui tarii dar si la referendum vizand un Parlament Unicameral si reducerea acestuia la maximum 300 de persoane. Este imperios necesar, este o obligatie civica sa va exercitati dreptul de vot prin alegerea candidatului care intruneste obtiunile dumneavoastra politice, se arata in mesajul Consiliului Mondial Roman, preluat de Romanian Global News.

« Va invitam la vot. Veniti si alegeti din cei douasprezece candidati la Presedintia Romaniei pe cel mai bun si care va poate reprezenta, pe acel candidat dornic sa stavileasca coruptia generalizata si sa impuna respectarea legilor de catre toti cetatenii tarii.

Veniti si nu abandonati altora dreptul si obligatia dumneavoastra de a alege. Prin absenteism nu rezolvati nimic, altii iau decizii in lipsa prezentei dumneavoastra pentru dumneavoastra. Gasitit timpul necesar pentru a va exprima vrerea si a va face auziti.

Viitorul tarii si calitatea vietii conationalilor nostri depinde si de votul dumneavoastra. Puterea pe care le-o incredintati celor alesi, depinde exclusiv de de vointa noastra de a participa la vot. Un element esential al statului de drept sunt drepturile cetatenesti.

Exercitati-va dreptul la vot.

Realizati ca viitorul presedinte ales va gestiona destinele tarii pe urmatorii 5 ani. Veniti ca impreuna sa readucem Romania la standardurile avute in zbuciumata ei istorie, cand toate Cancelariile Europei priveau cu admiratie si respect la bravul nostru popor roman.

De o importanta majora pentru Romania este adoptarea unui Parlament unicameral restrans. Din pacate, actualul parlament bicameral este poate cea mai compromisa institutie din Romania. Nimeni nu are un cuvant bun despre modul cum lucreaza acest for legislativ si despre calitatea morala a celor mai multi dintre ei.

Un Parlament unicameral restrans ar putea fi mai dinamic si mai inclinat sa adopte legi care sa favorizeze dezvoltarea si consolidarea democratiei si a statului de drept. In plus, saracia, criza financiara si datoriile externe ale Romaniei ne obliga sa nu fim indiferenti si sa ne pese.

Sa ne pese deci, daca prin aceste masuri se poate ajunge la economisirea anuala a frumoasei sume de 20 de milioane de Euro, ce poate fi folosita de exemplu la biserici, scoli si biblioteci pentru romanii din jurul granitelor Romaniei dar si pentru ajutorarea copiilor buni la invatatura din satele dezavantajate », se arata in mesajul transmis de Consiliul Mondial Roman, catre romanii de pretutindeni.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”