Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 8 noiembrie 2009

Danemarca: Unul din principalii responsabili ai partidului national-socialist serveste in garda regala

Armata daneza a recunoscut ca unul din principalii responsabili ai partidului neonazist danez isi executa serviciul militar in cadrul unitatii care se ocupa de protectia familiei regale, confirmand o informatie publicata de un cotidian din regatul scandinav, relateaza AFP, preluata de Agerpres.

Daniel Carlsen, in varsta de 19 ani, membru activ al Miscarii national-socialiste Daneze (DNSB), isi efectueaza serviciul militar in cadrul Garzii regale, care are, printre altele, obligatia de a proteja palatul regal, a indicat AFP un purtator de cuvant al statului-major danez (HOK).
"In Danemarca, exista libertatea de opinie, libertatea de angajare in armata, precum si libertatea de a fi membru al vreunei miscari", a declarat pentru AFP Kim Grünberger, intrebat in legatura cu riscul de a avea intr-o unitate care trebuie sa protejeze monarhia constitutionala un soldat militant neonazist care se prezinta deschis ca un dusman al democratiei.

"Isi efectueaza serviciul, iar el nu o protejeaza direct pe regina. Dupa cele patru luni de serviciu, se va intoarce acasa la el. El nu era obligat sa spuna in momentul angajarii sale ca era membru al partidului nazist, iata de ce a ajuns acolo", a adaugat acesta.

Danemarca tolereaza, spre deosebire de multe tari europene, existenta unui partid care se declara deschis nazist, care defileaza periodic cu zvastica afisandu-si nostalgia dupa Germania hitlerista si care poate sa-si prezinte candidati la alegeri.

Carlsen a explicat in trecut ca Adolf Hitler este idolul sau, ca el este un dusman al democratiei si ca el nu crede ca nazistii i-au exterminat pe evrei, scrie cotidianul Stiften din Aarhus, care a dezvaluit aceasta situatie. (sic!)
El este considerat drept unul dintre cei mai influenti neonazisti din Danemarca, dupa seful miscarii, Jonni Hansen, potrivit cotidianului regional. sursa: ziua.net

1 comentarii:

Anonim spunea...

E o persoana potrivita pentru Garda Regala. E firesc sa fie aparata Coroana de ostasi patrioti!!!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”