Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 noiembrie 2009

Demnitari în genunchi: Vice-preşedintele organizaţiei B'nai B'rith International, decorat de consilierul prezidenţial, Iulian Fota

Secretarul de stat Bogdan Aurescu a participat, in prima zi a turneului nord-american, 16 noiembrie 2009, la ambasada Romaniei de la Washington, la ceremonia de decorare a vice-preşedintelui executiv al organizaţiei B'nai B'rith International, Daniel Mariaschin, informeaza MAE.

Lui Daniel Mariaschin i-a fost acordat, la data de 8 octombrie 2009, de către Preşedintele Romaniei, Ordinul Naţional "Pentru Merit" in grad de Comandor, pentru activitatea acestuia in calitate de membru al Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului "Elie Wiesel". Ceremonia de decorare a fost condusă de Iulian Fota, consilier prezidenţial pentru probleme de securitate naţională.

Decorarea lui Daniel Mariaschin, alături de ceilalţi membri ai Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului in Romania, reprezintă un gest simbolic de apreciere a efortului său personal şi al tuturor celorlalţi membri ai Comisiei, şi a meritelor deosebite avute in cercetarea ştiinţifică desfăşurată in cadrul Comisiei.

"Romania a demonstrat, prin eforturile pentru aplicarea recomandărilor Raportului Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, că asumarea trecutului istoric şi educaţia civică in spiritul toleranţei şi inţelegerii reciproce sunt repere fundamentale ale unei societăţi democratice bazate pe cultivarea valorilor umane", a spus Bogdan Aurescu in alocuţiunea din cadrul ceremoniei.

La randul său, Daniel Mariaschin a elogiat angajamentul Romaniei in sensul asumării trecutului istoric şi al păstrării vii a memoriei victimelor Holocaustului, arătand că "Romania a stabilit un standard inalt in Europa in ceea ce priveşte măsurile şi bunele practici adoptate in susţinerea valorilor umane fundamentale", referindu-se cu precădere la progresele Romaniei in combaterea anti-semitismului, la asumarea Raportului Comisiei Internaţionale pentru Studierea Holocaustului, precum şi la inaugurarea recentă a memorialului Holocaustului, care au fost salutate in mod deosebit de acesta. dupa sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”