Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 25 noiembrie 2009

Executivul nipon declara Rusia "tara ocupanta"


Guvernul Japoniei a aprobat oficial documentul care proclama ca patru dintre insulele sudice ale lantului Kurile sunt "ilegal ocupate de Rusia".
Este vorba de Iturup, Kunashir, Shikotan si arhipelagul Habomai, care au intrat in componenta URSS in 1945, dupa infrangerea Japoniei in cel de-al Doilea Razboi Mondial, scrie, miercuri, "Vremia novostei", preluat de Hotnews.

Decizia executivului nipon vine dupa ce, in vara acestui an, Camera superioara a Parlamentului a adoptat, in unanimitate, o lege care stipuleaza ca insulele Iturup, Shikotan, Kunashir si arhipelagul Habomai sunt "parte indisolubila a Japoniei". Legea cere adoptarea de masuri imediate pentru recuperarea acestor teritorii, cunoscute drept Insulele Kurile.



Purtatorul de cuvant al Ministerului de Externe rus, Andrei Nesterenko, a declarat ca "Moscova priveste cu atentie sporita acest pas al guvernului Japoniei". Diplomatia rusa a reactionat transmitand o nota omologilor japonezi in care subliniaza ca cele patru teritorii "sunt parte integranta a Federatiei Ruse pe baze legale, in conformitate cu acordurile si intelegerile cu putere juridica pentru Tokio stabilite intre puterile aliate, precum si cu Statutul ONU, ratificat de Japonia". Decizia guvernului de la Tokio a fost catalogata drept "inacceptabila", noteaza "Vremia novostei". sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”