Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 7 noiembrie 2009

Gardul de sârmă ghimpată pe Prut va fi dărâmat

Gardul de sârmă ghimpată la frontiera moldo-română situată de-a lungul raionului Ungheni vă fi dat jos până la sfârşitul anului curent.

Preşedintele raionului Ungheni Ion Harea a declarat pentru Jurmnal.md că a avut două audienţe la guvernarea actuală care a confirmat acest lucru.
“Au spus să mai avem un pic de răbdare” l-a citat pe prim-ministrul Vladimir Filat, preşedintele raionului.

Harea a menţionat că odată cu scoaterea sârmei ghimpate se va liberaliza exportul şi importul de producţie ceea ce este foarte benefic pentru dezvolatrea economică a localităţilor de pe marginea Prutului a R. Moldova şi a României

“După sârma ghimpată raionul Ungheni are mai mult de 2200 ha de terenuri arabile care ar trebui să fie valorificate în folosul raionului. Ne supără şi faptul că după acest gard sunt foarte multe morminte de care nu mai are nimeni grijă. În acelaşi timp în zona de după sârma ghimpată ar putea fi deschisă şi o rută turistică care iarăşi ar aduce beneficii atât la nivel local cât şi naţional” consideră preşedintele raionului. sursa: jurnal.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”