Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 3 noiembrie 2009

"Hitler, marele erou al vremii noastre"


autor: Nichifor Crainic

De la începutul miscarii, Germania hitlerista si Italia mussoliniana au constituit preferintele exclusive ale nationalistilor români. Aceasta a fost suficient ca democratii nostri, atîtati de Franta si Anglia, de francmasonerie si de iudaism, sa declare pe orice simpatizant cu national-socialismul tradator de tara. În România regelui Carol al II-lea, nationalismul a fost înfierat ca "hitlerism". Pentru a înlatura asa-zisa primejdie de hitlerizare a tarii si pentru a salva sistemul genevez, Regele a transformat guvernul democratic în teroare politista, iar pe vechii politicieni în simulatori cinici ai noilor idei.

Astfel, nationalistii români au fost împuscati cu sutele si cu miile, ca partizani ai lui Adolf Hitler. În afara de Germania, nu exista nici o tara din Europa unde ideile marelui erou al vremii noastre sa fi înregistrat atîtea sacrificii de sînge tînar ca în România. Ca o consecinta a vechiului sistem, catastrofa recenta a tarii mele, care a pierdut în cîteva saptamîni patru provincii cu 7 milioane de locuitori, dintre care aproape 4 milioane de români neaosi, a grabit prabusirea Regelui si a terorii politienesti. Revolutia legionara e astazi stapîna pe România. Conceptia nationalista a devenit conceptie de stat si, ca urmare logica, încadrarea României în politica Axei e un fapt îndeplinit. Aceasta încadrare însa nu e întemeiata numai pe convingerea neclintita a tineretului român; ea e consfintita pentru totdeauna de imensul sacrificiu de sînge pentru aceeasi credinta, în numele careia Adolf Hitler e biruitorul Europei.

(Fragment din "Viata spirituala în România de azi", conferinta tinuta la Universitatile din Viena, Breslau si Berlin, 1940)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”