Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 12 noiembrie 2009

Italienii din Alba Adriatica se revolta contra propriilor tigani

Doua crime comise in oraselul Alba Adriatica (regiunea Abruzzo, centrul Italiei) i-au pus iar pe jar pe italieni.

Emanuele Fadani, om de afaceri in varsta de 37 de ani, casatorit si tatal unei fetite, a fost omorat de niste tigani din Italia. Pe 9 august, Antonio De Meo, un ospatar de numai 23 de ani, a fost ucis si el de niste tigani beti. Carabinierii au arestat doi suspecti pentru crima comisa zilele trecute, iar al treilea este dat in urmarire. Unul din tiganii retinuti este unchiul unui minor implicat in crima comisa cu trei luni in urma.

Locuitorii din Alba Adriatica nu au mai suportat lipsa de reactie a autoritatilor si au iesit sa-si faca singuri dreptate. Peste 200 de oameni furiosi au luat cu asalt ieri noapte cartierul tiganilor, au dat foc la masini si au spart cu pietre geamurile suspectilor. Carabinierii au restabilit ordinea. Localnicii se pregateau sa-i linseze pe doi suspecti care erau adusi la sectia carabinierilor, dar fortele de ordine i-au impiedicat.

“Corriere della Sera” arata ca peste 400 de tigani, originari din Romania, au fost expulzati pe 12 noiembrie din doua tabere de nomazi de la Roma. Primaria a demolat 80 de baraci construite ilegal in tabara de nomazi “Casilino 700” de la periferia capitalei italiene. Tiganii au protestat ca nu au fost preveniti, fiind lasati fara adapost in pragul iernii. S-au ascuns apoi in depozitul unei foste fabrici de bere, dar politia i-a scos si de-acolo. Ei au copii numerosi, multi fiind sugari. Primarul Gianni Alemanno a declarat ca tiganii au refuzat cazarea in tabere autorizate. sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”