Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 8 noiembrie 2009

Milionarii fac legea: Congresul SUA are 237 de milionari

In Congresul american sunt in prezent 237 de milionari in dolari, potrivit unui studiu realizat de Center for Responsive Politics si citat de Politico.

Cel mai bogat congresman este republicanul Darrell Issa, a carui avere este estimata la 251 de milioane de dolari. Politico precizeaza ca studiul a fost dat publicitatii in aceeasi saptamana in care Departamentul Muncii a anuntat ca rata somajului in SUA a ajuns la 10,2%, cea mai mare din ultimii 26 de ani.

Potrivit informatiilor, cei 237 de milionari reprezinta 44% din Congresul american. Cel putin sapte dintre congresmani au averi ce depasesc 100 de milioane de dolari.

Iata clasamentul celor mai bogati congresmani:
Darrell Issa (republican, California) - 251 milioane de dolari
Jane Harman (democrata, California) - 244,7 milioane de dolari
Herb Kohl (democrat, Wisconsin) - 214,5 milioane de dolari
Mark Warner (democrat, Virginia) - 209,7 milioane de dolari
John Kerry (democrat, Massachusetts) - 208,8 milioane de dolari
Politico precizeaza ca cifrele prezentate sunt doar estimative. Legiuitorilor americani li se cere sa-si prezinte starea finantelor personale in cifre aproximative, astfel incat este dificil sa determini valoarea exacta a averii lor.

CRP a afirmat ca averea medie raportata de catre senatori a scazut de la 2,27 milioane de dolari in 2007 la 1,79 milioane de dolari in 2008. Pentru cei din Camera Reprezentantilor, venitul mediu a coborat si el, de la 724.258 de dolari in 2007 la 622.254 de dolari.

Raportul CRP sugereaza insa ca unii dintre congresmani "s-au descurcat foarte bine intre 2007 si 2008, chiar atunci cand multi americani si-au pierdut locurile de munca si au fost martorii prabusirii economiilor lor si a valorii locuintelor". Cativa dintre politicienii de pe Capitoll Hill "au profitat de investitii facute in companii care au primit fonduri federale de urgenta; zeci de legiuitori au investit in Wells Fargo, Citigroup, Goldman Sachs si Bank of America", scrie Politico.

De exemplu, liderul minoritatii din Senat, Mitch McConnell (republican, Kentucky) a castigat in aceasta perioada 9,2 milioane de dolari, in timp ce senatorul James Inhofe (republican, Oklahoma) si-a marit averea cu circa 3 milioane de dolari.

In ceea ce priveste oficiali guvernamentali, pe primul loc se afla presedinta Securities and Exchange Commission, Mary L. Schapiro, cu o avere de 26 milioane de dolari, urmata de secretarul de stat Hillary Clinton, a carei avere este estimata la 21 milioane de dolari.

Presedintele Barack Obama are 4 milioane de dolari, in timp ce averea vicepresedintelui Joe Biden este de doar 27.000 de dolari. sursa: hotnews.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”