Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 12 noiembrie 2009

Politolog ucrainean: Ucraina actuala a reprezentat "un cadavru in descompunere"."O tara ca asta nu are viitor!"

Ucraina independenta, care de 18 ani exploateaza infrastructura mostenita de la URSS, si-a epuizat resursele.

Statul ucrainean in forma sa de astazi este pe cale sa-si inceteze existenta, considera politologul ucrainean Iuri Romanenko. El a facut previziuni sumbre in legatura cu viitorul tarii sale in cadrul unei dezbateri publice desfasurate joi la Kiev, relateaza Novai Reghion, citat de Agerpres.

"2008-2009 va pune un punct mare in existenta vestigiului numit Ucraina Sovietica, intrucat Ucraina actuala, care si-a proclamat independenta in 1991, pe ruinele URSS, nu a fost un stat nou, ci a reprezentat un cadavru in descompunere, rau-mirositor. Am trait in toti acesti ani exploatand resursele din epoca existentei RSS Ucrainene - infrastructura, organizare etc. Am ajuns la limita logica. Totul a fost epuizat", a declarat el, adaugand: "O tara ca asta nu are viitor!"

In opinia politologului, aceasta nu inseamna deloc ca populatia Ucrainei este fara viitor. Romanenko a apreciat ca natiunea ucraineana are nevoie de mobilizare si determinare pentru a-si gasi un lider nou. El a evocat in acest sens sfarsitul Imperiului Otoman, care a suferit o infrangere zdrobitoare in 1918, fiind rupt practic in bucati. Natiunea turca a reusit insa sa se uneasca in jurul noilor lideri si sa mearga mai departe. "Da, a fost o perioada sangeroasa, dar nimic, niciodata, nu se intampla fara lupta si violenta", a mai spus Romanenko. sursa: ziua.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”