Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 17 noiembrie 2009

Praga: Protest impotriva totalitarismului

Sâmbăta, 14 noiembrie 2009, la Praga, în faţa postului de radio Europa liberă, aproximativ 80 de tineri naţionalişti cehi au protestat faţa de felul în care a evoluat democraşia de după anul 1989. Tinerii cehi au acuzat că astăzi în Cehia s-a instaurat un adevărat regim totalitar care a creat deţinuţi politici moderni. "Libertatea împotriva practicilor totalitare ale regimului corupt", se putea citi pe unul dintre benerele desfăşurate.
Demonstraţia de sâmbătă a fost autorizată şi s-a desfăşurat în deplină ordine, neînregistrându-se incidente.
Pentru azi, 17 noiembrie, este anunţata o noua demonstraţie, tot la Praga, la sărbătorirea a 20 de ani de la căderea comunismului.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”