Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 23 noiembrie 2009

A trecut referendumul!

Natiunea a decis: Parlamentul trebuie sa aiba o singura camera si maxim 300 de parlamentari. Referendumul a fost aprobat de popor cu o participare la vot de 51% si un procent covarsitor. Avem o satisfactie deosebita pentru ca acest obiectiv era continut in programul Nationalistilor Autonomi din Timisoara si lansat in urma cu apx. doi ani. Sa speram ca personajele de tipul lui Ioan Ghise, un politicianist cinic, nu isi vor mai face loc in noua structura a parlamentului.

Rezultate partiale oficiale, ora 17:00

BEC: 50,88% - prezenta la referendum, 77,74% - pentru Parlament unicameral, 88,85% - pentru reducerea numarului de parlamentari
(HotNews.ro)

Prezenta la referendumul pentru Parlamentul unicameral si reducerea numarului de parlamentari, dupa centralizarea a 96,44% din sectiile de votare, a fost de 50,88%, potrivit ultimelor rezultate partiale oficiale, date publicitatii luni, la ora 17:00, de Biroul Electoral Central. 77,74% dintre cei prezenti la urne s-au pronuntat in favoarea Parlamentui unicameral, iar 88,85%, pentru reducerea numarului de parlamentari.

Pentru validarea referendumului este necesara prezenta la vot a 50% plus unul dintre votantii inscrisi pe liste, indiferent de numarul de voturi anulate ulterior, a declarat pentru HotNews.ro presedintele Biroului Electoral Central, Marian Muhulet.

Duminica seara, dupa inchiderea urnelor, presedintele Traian Basescu a salutat, deja, validarea referendumului, dupa ce si exit-poll-urile realizate la iesirea de la urne indicau o prezenta de peste 50%.

Biroul Electoral Central va da publicitatii urmatorul anunt la ora 20:00. (vezi imagine)

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”