Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 18 noiembrie 2009

Tudor Gheorghe merge la românii din Timoc

Vineri, 20 noiembrie 2009, va avea loc la Bor, in Timoc, un concert extraordinar susţinut de Tudor Gheorghe şi taraful său.

Organizat cu sprijinul Consiliului Naţional al Minorităţii Naţionale Rumâne din Serbia, Centrului Cultural şi Primăriei din Bor, evenimentul va avea loc la Şcoala de Muzică din Bor, orele 19.00 şi încheie seria manifestărilor dedicate în acest an românilor din Timoc de Institutul Cultural Român, transmite Romanian Global News.

Recitalul va cuprinde piese de pe albumele „Petrecere cu taraf" şi „Când Dumnezeu era mai jos". Muzicii satului românesc interbelic i se vor alătura sonorităţi ale secolelor al XVI-lea şi al XVII-lea, dar şi versurile lui Marin Sorescu, trecute prin filtrul unei interpretări autentice, într-o încercare extraordinară de restaurare a unor valori muzicale puţin cunoscute.

Institutul Cultural Român a mai organizat, în luna aprilie 2009, Festival de Paşte al Românilor din Timoc, eveniment cu o tradiţie de trei ani, iar în noiembrie, la ICR au fost proiectate două documentare şi a fost vernisată o expoziţie de fotografie despre comunitatea românească din această parte a Serbiei. Filmele şi imaginile reprezintă rezultate ale programului Mediateca românilor din Timoc, derulat în 2009 de ICR, prin Direcţia Români din afara ţării. rgnpress.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”