Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 12 decembrie 2009

Capitalistul roşu Dinu Patriciu, premiat cu „Secera şi Ciocanul”

Omul de afaceri Dinu Patriciu a primit astăzi premiul „Secera şi Ciocanul”, decernat anual de Societatea Timişoara, pentru „efortul deosebit depus întru conservarea şi susţinerea sistemului şi structurilor (neo)comuniste în România.

Premiul „Speranţa” a fost acordat lui Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie, iar laureata premiului Nobel pentru literatură, Herta Muler, a primit distincţia „Punctul 12 al Proclamaţiei de la Timişoara”. Au mai primit premii Andreea Pora, publicaţia Timpolis şi fiul unui erou martir mort în revoluţie.

„Cel care se consideră un om de dreapta, dar nu este, ar fi principalul obstacol în coalizarea forţelor politice de dreapta”, spune Daniel Vighi, vicepreşedintele Societăţii Timişoara, despre principalul motiv pentru care i-a fost acordat lui Dinu Patriciu premiul „Secera şi Ciocanul”.

Potrivit lui Vighi, Patriciu a susţinut, tot timpul, că forţele politice de dreapta trebuie să se coalizeze cu cele de stânga. „Totodată facem un apel către forţele liberale să-şi elibereze partidul de influenţa lui Patriciu, pentru a realiza eliberarea de sub comunism a liberalismului românesc”, a declarat vicepreşedintele Societăţii Timişoara.

Pentru obţinerea aceluiaşi premiu au mai concurat, Laura Codruţa Koveşi, Roberta Anastase, sau Crin Antinescu. Premiul „Secera şi Ciocanul” instituit în anul 1992, a mai fost acordat, printre alţii, lui Ion Iliescu, Adrian Năstase, Rodica Stănoiu, Curţii Constituţionale a României, lui Nicolae Văcăroiu, sau Bogdan Olteanu. Premiul „Speranţa”, câştigat de un revoluţionar

Teodor Mărieş, preşedintele Asociaţiei 21 Decembrie Bucureşti, a câştigat premiul „Speranţa”, pentru cea mai însemnată contribuţie la instaurarea democraţiei, destrămarea structurlor comuniste şi menţinerea speraţei în România. „Mărieş a fost răsplătit pentru efortul său deosebit pentru aflarea adevărului despre Revoluţia din 1989, motiv pentru care a stat în greva foamei 74 de zile”, spune Florian Mihalcea, preşedintele Societăţii Timişoara.

Primul laureat al premiului „Speranţa”, a fost, în anul 1992, fostul lider ţărănist, Corneliu Coposu, urmat de Regele Mihai, Ticu Dumitrescu, Emil Constantinescu sau Monica Lovinescu.

Andreea Pora, răsplătită pentru „cerbicia sa”

Jurnalista Andreea Pora şi publicaţia Timpolis au fost răsplătiţi cu premiul „Alexandra Indrieş”, pentru contribuţia prin intermediul cuvântului scris la dezvoltarea spiritului civic, la promovarea principiilor democraţiei şi ale statului de drept în România. „O menţiune specială pentru Andreea Pora, pentru luptele cele mai dure duse de ea cu mogulii televiziunilor din Bucureşti. Prin insistenţa şi cerbicia sa, doamna Pora a fost una din cele mai bune reprezentante ale adevăratei obiectivităţi în presă”, explică reprezentanţii Societăţii Timişoara.

Herta Muller, câştigătoarea în acest an a premiului Nobel pentru literatură, a primit premiul „Punctul 12 al Proclamaţiei de la Timişoara”, pentru promovarea principiilor proclamaţiei în diaspora.

Cristian Ferkel Şuteu, fiul unui revoluţionar timişorean, nort în Revoluţia din Decembrie 1989, a primit premiul „Ion Monoran”, pentru stăruinţa în demersurile de a decanta valorile morale în societatea românească. Distincţiile vor fi acordate cîştigăturilor, în 11 martie 2010, la împlinirea a 20 de ani de la lansarea Proclamaţiei de la Timişoara. sursa: evz.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”