Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 5 decembrie 2009

Chişinău: Mişcarea Naţional Creştină a sărbătorit 1 decembrie




Pe 1 decembrie de ziua naţională a României şi a românilor de pretutindeni, Mişcarea Naţional Creştină s-a făcut auzită şi văzută de multă lume. Totul a început de dimineaţă cu o slujbă bisericească de zile mari la Mitropolia Basarabiei. Un sobor de preoţi au ţinut un parastas în memoria românilor căzuţi pentru neam, limbă şi ţară. Apoi, la orele 11.30 ne-am strâns toţi membrii Micării Naţional Creştine, lângă cinematograful Flacăra, de unde am pornit spre Piaţa Unirii Principatelor Române, locul unde împreună cu alţi români am dat mână cu mână, dansând Hora Unirii. După acest eveniment urma la orele 15.00 să ne întâlnim într-un loc anume din nou cu toţii pentru un marş mai masiv spre centrul Chişinăului. Mişcarea Naţional Creştină a mărşăluit de la Piaţa Unirii până la Universitatea Ion Creangă, fluturând drapelele româneşti şi cele naţionaliste, totodată nelipsind saluturile şi desigur chipul Căpitanului. Lumea ne-a salutat şi ne-a admirat înrebând despre Zelea Codreanu, despre mişcare şi în general despre naţionalism, nişte momente extrem de plăcute.

În continuare vă prezint câteva poze de la evenimentul propriu zis.
În ţinută populară, preşedintele Mişcării Naţional Creştine: Sergiu Laşcu.

 Mai multe imagini la adresa http://md.altermedia.info/

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”