Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 22 decembrie 2009

Comuniştii din Moldova atacă patrioţii din Mişcarea Naţional Creştina şi cer reprimarea organizaţiei!

Comuniştii cer reprimarea Mişcării Naţional Creştine (înregistrată legal!) şi asmut instituţiile "statului moldovean" împotriva patrioţilor basarabeni şi a liderului Mişcării, Sergiu Laşcu!

Mai jos, preluăm o ştire de pe UNIMEDIA.md

Petrenco: Ministerul Justiţiei a înregistrat o grupare extremistă! 
Tănase: Dacă PCRM are probe, le aşteptăm la minister! 
Laşcu: Nu sunt extremist, sunt legionar!

(UPDATE: 13:35) „Ministerul Justiţiei a înregistrat Mişcarea Naţional Creştină, liderul căreia este Sergiu Laşcu, un extremist.” Acuzaţia a fost lansată de deputatul PCRM, Grigore Petrenco, azi, 22 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă. În replică, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, susţine că, în cazul în care PCRM are probe referitor la activitatea extremistă a acestei organizaţii, urmează să le depună la minister pentru a fi examinate.

Pe de altă parte, Sergiu Laşcu, liderul Mişcării Naţional Creştine, a declarat că nu este extremist, dar a recunoscut că organizaţia sa susţine activitatea legionară. UNIMEDIA te invită să vezi mai jos declaraţiile detaliate.

(UPDATE: 13:34) Solicitat de UNIMEDIA să comenteze acuzaţiile care i-au fost aduse precum că ar fi „extremist” şi „legionar”, Sergiu Laşcu, liderul Mişcării Naţional Creştine a declarat: „Nu este prima şi nici ultima acuzaţie de la PCRM. Dacă promovarea naţionale şi creştine înseamnă extremism, atunci sunt mândru. Cât despre legionarism, care înseamnă orientare creştin ortodoxă şi naţionalism român, recunosc că este prezent în cadrul activităţii noastre. Precizez că legionarismul nu a fost condamnat de nicio instanţă de judecată din lume. Corneliu Zelea Codreanu (liderul mişcării legionare – n. red.) este un model pentru noi.”

(UPDATE: 13:06) Solicitat de UNIMEDIA să comenteze acuzaţiile aduse, ministrul Justiţiei, Alexandru Tănase, a declarat: „Am solicitat explicaţii oficiale şi de la Asociaţia religioasă „Sfânta Maică Matrona” şi am sesizat Procuratura referitor la acest caz. Cât despre înregistrarea Mişcării Naţional Creştine, Ministerul Justiţiei înregistrează toate organizaţiile necomerciale, care prezintă setul de acte legale. Dar, în cazul în care PCRM susţine că are probe referitor la activitatea extremistă a acestei organizaţii, urmează să le depună la minister şi vom examina acest caz în mod oficial.”
„Dispoziţiile xenofobe şi organizaţiile extremiste se simt foarte comfortabil în R. Moldova. Ministerul Justiţiei a înregistrat la 12 noiembrie o mişcare legionară – Mişcarea Naţional Creştină, liderul căreia este Sergiu Laşcu, un extremist. Persoane din această mişcarea legionară apar în poze alături de primarul general Dorin Chirtoacă şi de preşedintele României Traian Băsescu.” Declaraţia aparţine deputatului PCRM, Grigore Petrenco, lansată azi, 22 decembrie, în cadrul unei conferinţe de presă.

„Anterior, în campania electorală, am prezentat o mulţime de poze de la 7 aprilie, unde am arătat reprezentanţii unor organizaţii extremiste şi participarea unor politicieni din partidele liberale. Atunci am fost acuzaţi că exagerăm”, a mai declarat Petrenco.

„Credem că astfel de organizaţii extremiste nu trebuiesc înregistrate în R. Moldova, deoarece în ţările europene astfel de organizaţii nu există. Dacă guvernarea se declară pro-europeană trebuie să reacţioneze”, susţine Grigore Petrenco.

Deputatul comunist a mai prezentat mai multe comentarii de pe site-urile UNIMEDIA şi Ştirea Zilei în calitate de „probe de extremism şi xenofobie”, acuzând redacţiile acestora că ar şterge unele comentarii incomode şi ar favoriza comentariile de tip extremist.

Petrenco a mai acuzat autorităţile că ar fi reacţionat "insuficient şi inadecvat" în cazul protestului xenofob din 13 decembrie, condamnând acţiunile Asociaţiei religioase "Sfânta Maică Matrona", precizând că Ministerul Justiţiei trebuie să se adreseze Procuraturii Generale în acest caz.

1 comentarii:

FIII SOARELUI spunea...

Dragi camarazi nationalisti din Republica Moldova, nu amestecati politica legionara ori nationalista cu religia crestina ori mai corect spus judeo-crestina ca nu veti castiga mare lucru, cum n'a castigat nici Capitanul Corneliu Zelea Codreanu, ci a fost asasinat in toiul vietii. Isus Cristos si discipolii lui au fost jidani si au luptat pentru interesele judaismului, pentru a-l face cat mai puternic si domina lumea. Orientati-va numai la patriotii, eroii si martirii neamului nostru, iar pentru voi un Eminescu, ori un Codreanu trebuie sa fie salvatorul, adica Isus Cristos al Natiei si Patriei nostre.Ferice de cei care vor intelege la timp acest nou ordin.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”