Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 22 decembrie 2009

Eroii Revoluţiei Române, comemoraţi la Chişinău


Astazi, românii basarabeni au comemorat in fata Ambasadei României din Chisinău, 20 de ani de la revolutia din România, amintind de acele momente si de acei oameni care au răsturnat regimul comunist in frunte cu Nicolae Ceausescu. In jur de 30 de tineri echipati cu steaguri tricolore, flori, luminari, au tinut citeva minute de reculegere si au discutat despre crimele comise in timpul revolutiei din 1989, incepută la Timisoara. De la eveniment nu a lipsit nici presa, fiind prezent chiar si TVR-ul prin persoana lui Doru Dendiu. Domnul ambasador, prezent la fata locului, a strins mina fiecarui tinar si a multumit pentru gentilul gest din fata ambasadei, totodata numindu-ne copiii Romaniei, foarte placut de altfel. Participanţii au amplasat fotografii ale eroilor revoluţiei în faţa Ambasadei, au depus flori şi au format din lumânări aprinse simbolul liberăţii şi al victoriei.


„Am venit aici pentru a comemora oamenii curajoşi care au luptat împortiva acelui regim criminal. Noi nu avem dreptul să-i uităm şi întotdeauna o să-i ţinem minte”, spune Sergiu Laşcu, preşedintele Mişcării Naţional Creştine, menţionând că acum 20 de ani s-a dat lupta împortiva comunismului, pentru viitorul şi libertatea întregului neam.

„În anii precedenţi, din păcate, nu am putut comemora aceşti eroi, deoarece era la putere regimul Voronin, iar acum am scăpat de el”, spune Sergiu Laşcu.

Elena Calancea, membru grupul de iniţiativă „Spirit Românesc” spune ca îi venerează în special pe tinerii care au luptat împortiva regimului comunist. „Tineii curajoşi care au luptat împortiva regimului comunist şi împortiva lui Ceauşescu, au reuşit să dea jos regimul şi noi am făcut la fel un asemenea pas ca şi ei, la 7 aprilie curent”.









0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”