Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 4 decembrie 2009

Homosexualii români au interzis la adopţii

Proiectul de modificare a legii adopţiilor, pus în dezbatere publică astăzi, interzice cuplurilor formate din persoane de acelaşi sex să adopte copii. Potrivit documentului, "două persoane de acelaşi sex nu pot adopta împreună”.

În plus, proiectul de act normativ stabileşte acordarea de amenzi cuprinse între 1.000 şi 3.500 de lei pentru angajaţii Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială, dar şi pentru persoanele care doresc să adopte un copil, dacă decid să încalce legislaţia.

Astfel, potrivit proiectului de lege pus în discuţie de Oficiul Român pentru Adopţii (ORA), reprezentanţili Direcţiilor Generale de Asistenţă Socială şi Protecţia Copilului (DGASPC), care nu consiliază şi nu informează părinţii, nu revizuiesc planul individualizat de protecţie în scopul menţionării adopţiei ca finalitate a acestuia sau nu fac demersurile de reintegrare a copilului în familia naturală, respectiv identificarea şi consilierea părinţilor şi a rudelor de până la gradul IV, pot fi amendaţi cu sume cuprinse între 1.000 şi 2.500 de lei.

Aceeaşi sancţiune ar putea fi aplicată şi în cazul persoanelor neautorizate care dezvăluie identitatea părinţilor naturali fără să existe încuviinţarea instanţei sau în cazul părinţilor adoptatori, dacă aceştia se opun monitorizării care trebuie să se realizeze în perioada postadopţie, timp de doi ani.

Amenzi în valoare de 2.000, până la 3.500 de lei ar putea fi acordate şi angajaţilor DGASPC care nu înregistrează declaraţiile de revizuire ale părinţilor naturali, prin care aceştia revin asupra intenţiei de a renunţa definitiv la copil sau care nu anunţă instanţa în situaţia în care, în perioada de încredinţare sau în cea de monitorizare, constată că există nereguli în relaţia copil - familie adoptivă.

Potrivit secretarului de stat de la ORA, Bogdan Panait, elaborarea proiectului a început în urmă cu opt luni, iar modificările propuse au fost formulate de specialişti din sistem, dar şi de familii adoptatoare.

Proiectul de act normativ, care se află, începând de astăzi, în dezbatere publică timp de trei luni, stabileşte şi reducerea termenelor de judecată în cazul adopţiilor, până la 14 zile. De asemenea, hotărârea judecătorească se va redacta şi se va comunica părţilor în cel mult 14 zile de la pronunţare. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”