Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 7 decembrie 2009

Razboiul minaretelor din Elvetia trece in Franta

Ca urmare a referendumului din Elvetia, Marine Le Pen (foto) a cerut interzicerea construirii minaretelor in Franta fiindca asemenea zidiri ar fi “o agresivitate vizuala in spatiul public”.


Ea recomanda ca moscheile sa fie mai modeste si sa se faca numai cu banii donati de catre credinciosi, fara sa violenteze opinia publica. Conducatoarea extremei drepte franceze considera ca referendumul din Elvetia are “un impact continental”. “Daca ar fi fost consultate toate popoarele europene, ar fi votat in acelasi mod. Guvernul francez este asa de slab, incat este incapabil sa dea o linie in privinta minaretelor. El nu trebuie sa lase primariile sub presiunea revendicarilor comunitare permanente. Problema nu e sa stabilim ce inaltime trebuie sa aiba minaretele – 10, 12 sau 20 de metri. Regula in Franta este interioritatea religiei, religia nu trebuie sa debordeze in spatiul public, este un element de pace civila si sociala”, a spus fiica lui Jean Marie Le Pen. 
Dupa numeroasele critici din afara tarii, Clubul Helvetic, in care intra mai multi intelectuali, elaboreaza un plan de actiune pentru a intoarce “votul popular” din Elvetia printr-o alta consultare populara. S-au depus deja doua plangeri penale contra referendumului. Pe de alta parte, presedintele libian Muamar Gaddafi avertiza ca votul elvetienilor “a adus un mare serviciu pentru Al-Qaida”, care va specula momentul pentru a recruta extremisti in vederea organizarii unui “jihad” contra Europei. sursa: gardianul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”