Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 24 decembrie 2009

URSS se va reface pana in 2017 ?

Secretarul de stat al Uniunii statale Rusia-Belarus, Pavel Borodin, a declarat miercuri ca pana in 2017 Uniunea Sovietica va fi restaurata, iar "noul stat al muncitorilor, taranilor si intelectualitatii care se va alatura primelor doua categorii sociale va fi mai mare, mai bun si mai puternic decat prototipul marxist al acestuia", relateaza portalul MigNews, citat de Agerpres.


Motiv de optimism a servit pentru Borodin, intendentul Kremlinului din epoca presedintiei lui Boris Eltin, anuntul privind actul de constituire a Uniunii Vamale ce a fost semnat miercuri la Alma Ata (capitala economica kazaha) de presedintii Rusiei, Belarusului si Kazahstanului (Dmitri Medvedev, Aleksandr Lukasenko si Nursultan Nazarbaev). Initiativa se inscrie in eforturile de aprofundare a cooperarii dintre statele membre ale Comunitatii Economice Euroasiatice, o formula de cooperare regionala care
grupeaza Belarus, Kazahstan, Kargazstan, Rusia, Tadjikistan si Uzbekistan.

Potrivit lui Borodin, in noua Uniunea Sovietica vor intra nu doar fostele republici sovietice, intre care Ucraina si Georgia, dar si state care fac parte in prezent din Uniunea Europeana, pe care insa nu le nominalizeaza. Dupa Uniunea Vamala va urma "semnarea actului constitutional" si introducerea monedei unice, sustine responsabilul rus, pretinzand ca numai adoptarea Constitutiei comune va crea automat 23 de milioane de noi locuri de munca, fara a preciza pe ce se intemeiaza aceste asteptari statistice.


Ca o prima etapa, functionarii Uniunii statale Rusia-Belarus vor incepe imediat dupa sarbatorile de iarna
lucrarile de reparatie a drumurilor si cailor ferate ce leaga cele doua state. Ei intentioneaza de asemenea sa ridice restrictiile vamale si de transport care mai exista inca intre Rusia si Belarus, conform declaratiilor facute de Pavel Borodin, care a invocat si o posibila "asistenta diplomatica pentru cetatenii celor doua tari". Unul din liderii opozitiei ruse, Boris Nemtov, a comparat Uniunea Vamala cu acordurile economice incheiate in epoca de Hitler si Mussolini, prezicandu-i un inevitabil esec.

Intr-un interviu pentru antena rusa a Radio Liberty, Nemtov a afirmat: "Nu cred in aliante intre lideri dictatori, deoarece acestia au tendinta de a uzurpa puterea si nu sunt dispusi sa-si delege competentele. Ca si Hitler si Mussolini, Lukasenko si Putin nu doresc o alianta normala. Toate aceste declaratii si juraminte de prietenie vesnica sunt pentru naivi. Cat timp cred ei ca ne pot pacali cu aceasta noua Uniune? Unde este aceasta Uniune? Eu, personal, nu o vad, insa daca dorim cu adevarat o integrare economica, singura
sansa de a face acest lucru posibil este democratizarea Rusiei si a Kazahstanului", a opinat acesta. sursa: romanialibera.ro

4 comentarii:

Mihai spunea...

Daca acest lucru se va realiza.....sa speram ca nu va avea ca si conducator pe cineva de genul....sa zicem ''Stalin''

Anonim spunea...

Sa speram ca NU se va realiza. Doar nu crezi ca vor refacerea URSS pentru 'bunastarea cetatenilor si a lega pretinii solide cu popoarele vecine'...

Fiii Luminii spunea...

Mai oameni buni, nu va luati dupa Pavel Borodin si alti propogandisti judeo-comunisti ca URSS-l sub nici o forma nu se va mai reface niciodata.Este mort ati inteles ! Acum este randul imperiului diabolic jidanesc american sa se destrame si s-a terminat cu comunismul, socialismul si globalismul jidanesc. O revolutie ori un razboi civil este foarte aproape in SUA, pentru ca jidanii au distrus economia acestei tari, asa cum au distrus Germania inainte de a veni Hitler la putere. Asadar, invatati sa priviti ce se ascunde in spatelele zidului si nu va mai luati dupa vorbe goale, cum ne-am luat noi romanii timp de 55 de ani ca vin americanii", iar americanii se ligeau in fund cu sovieticii. Prin chin si vai, am venit noi, victimele comunismului in America, iar americanilor si NATO-lui daca le pasa de noi, pe genunchi si pe coate daca veneau, tot ajungeau si ne eliberau de dictatura comunista. Acum se dau mari viteji in Afganistan, dar si acolo pierd acest razboi cum l-a pierdut si URSS-ul, aflat la cheremul jidanilor cum este astazi SUA-ul.Aveti mai bine grija de voi, inarmati-va ca sunteti inconjurati de dusmani, care sunt crestini ca si voi.

w_sand spunea...

Luata ad literam, afirmatia pare 1 citat din "Cutezatorii", daca nu s-ar chema elucubratie.. Ma gandesc insa la contraponderea pe care (deja) o reprezinta Federatia(fara a mai cita China, Venezuela si alte cateva zeci d State) la ACELE chestii nastrusnice, sclipitoare, frumos ambalate, oferite noua, tuturor, d Sistem.. Care Sistem ?!Well, aici ar fi d asternut o intreaga Poveste, iar parerile mele in privinta politicii sunt muuuuult diluate.. Nu pot insa sa nu remarc ca, d la "ungerea" lui Putin(asta are cojones!), trecand prin asa-zisul razboi din Caucaz(unde-am vazut/simtit mass media CORUPTA dand mana cu politicul, zambindu-ne stirb si suav), la aparitia lui Obama(care afara d 1 Sistem avariat si zambetul nevestii, nu prea are ce oferi), cu al sau Nobel Prize(even Iraqi&Afghan mission has nothing to do with PEACE!!), deci, d cand a coborat Eltzin pe peron, CEVA s-a schimbat.. si nu tuturor place asta. Sper doar ca Federatia sa fie destul d puternica, pt a nu permite unchiului Sam& Union Jack sa-si faca prea mult d cap..

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”