Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 5 decembrie 2009

VIDEO Bascii, atacaţi de militanţii naţional-socialişti austrieci! 'Viva Franco'


Scene de coşmar aseară, în Europa League, la meciul Austria Viena - Athletic Bilbao. Incidentele ce au condus la întreruperea în repetate rânduri a meciului au fost provocate de militanţi neo-nazişti, care au purtat asupra lor banderole cu mesajul "Viva Franco".

Partida a fost, aşadar, sistată de mai multe ori în repriza secundă. Mai întâi, în minutul 52, torţele aprinse de suporterii gazdelor au scăzut considerabil vizibilitatea pe gazon şi arbitrul norvegian Svein Oddvar Moen a întrerupt jocul timp de patru minute. Apoi, întâlnirea a fost întreruptă circa două minute, din cauza obiectelor aruncate din tribună pe teren.



În minutul 67, după cinci minute de la înscrierea golului al doilea de către formaţia oaspete, zeci de suporteri ai echipei Austria Viena au aruncat cu torţe în direcţia tribunei ocupate de susţinătorii formaţiei spaniole, după care au intrat pe teren, obligându-l pe arbitrul Svein Oddvar Moen să întrerupă meciul. După 20 de minute, timp în care a fost nevoie de intervenţia forţelor de ordine şi de discuţii între conducătorii celor două echipe, jucători şi suporteri, meciul s-a reluat fără alte incidente, încheiindu-se cu victoria formaţiei spaniole cu scorul de 3-0.


Incidente şi la meciul tur

Şi meciul tur dintre cele două echipe, câştigat tot cu scorul de 3-0 de Athletic Bilbao, a fost marcat de incidente între suporterii celor două formaţii, ceea ce a atras mânia susţinătorilor echipei austriece. Pe lângă banderola cu mesajul "Viva Franco" (n.r. - generalul Francisco Franco, conducător al Spaniei între 1939 şi 1975), fanii austrieci au afişat drapele spaniole pe care se află un vultur, emblema Spaniei sub dictatorul Franco, şi au scandat mesaje injurioase la adresa formaţiei spaniole.

Formaţia Athletic Bilbao a învins, joi, în deplasare, echipa Austria Viena, scor 3-0 (1-0), într-un meci din penultima etapă (a cincea) a grupei L din Liga Europa, asigurându-şi calificarea în 16-imile de finală ale competiţiei.

Golurile au fost marcat de Llorente '19, '84 şi San Jose '62.

1 comentarii:

RNS spunea...

Aia au intrat pe terent pt. ca echipa lor era furata... In sectorul lui bilbao au fost doar cetateni.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”