Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

vineri, 4 decembrie 2009

Zimbrii îşi caută naşi la târg


Administratorii rezervaţiei de zimbri de la Vama Buzăului vor să copieze modelul pe care îl aplică alte rezervaţii cu tradiţie din ţările occidentale şi să găsească pentru fiecare dintre cele 11 animale câte un naş.


Părinţii spirituali vor avea datoria de a le asigura finilor hrana timp de un an. Astfel, cei care doresc să „năşească" unul dintre impunătoarele exemplare se pot înscrie la un stand special, deschis în cadrul Târgului de Crăciun care începe la 5 decembrie în Complexul Olimpia.
Cine se înhamă la o asemenea sarcină trebuie să ştie că, în perioada octombrie - aprilie, un zimbru adult are nevoie zilnic de 10 kilograme de fân, de 7 kilograme de fructe, legume şi rădăcinoase şi de 3 kilograme de concentrate.

Ca orice naş adevărat, părintele spiritual poate da un nume animalului pe care-l are în grijă şi-l poate vizita conform unui program stabilit de comun acord cu administraţia parcului. sursa: adevarul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”