Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 6 ianuarie 2010

Ah, Reichsautobahn ...


Zilele trecute am aflat din stirile tv ca zapada a "mancat" asfaltul pe mai multe sosele ale tarii. A fost suficient sa ies cu masina din parcare pentru a incepe slalomul printre cratele uriase formate, nu de catre bombardamente, de catre zapada si inghet.  

Timisoara, cu o administratie ingrozitoare, nu putea sa scape de un fenomen national: topirea soselelor in plina iarna. Am ajus cu masina pe strada General Dragalina unde, in apropierea fostei Cantine Electromotor se afla o groapa uriasa. Daca intri cu masina in ea simti ca te scufunzi.
Un responsabil de la "drumuri" se dezvinovateste la tv, aruncand intreaga vina pe vreme. De parca asfaltul nu trebuia preparat conform conditiilor meteo specifice Romaniei...
Imi vin in minte imagini cu minunatele sosele, autostrazi si poduri construite de national-socialisti in Germania celui de-al treilea Reich. Nu s-au sfaramat ca biscuitii construiti de smecherii de pe la noi. Au rezistat pana acum. Pe unele poduri le-au distrus germanii incepand cu anii '80, din cauza ca nu mai corespundeau traficului intens al masinilor de mare gabarit. Desigur, cele din perioada anilor '30 ai secolului trecut nu erau construite pentru traficul infernal al mileniului 3.



S-a topit zăpada, s-a topit şi asfaltul. Pe străzile din Bucureşti, au apărut gropi de neuitat. Adică, nu o să le uitaţi dacă daţi cu maşina în ele. Au păţit-o deja câţiva şoferi şi sunt hotărâţi să dea în judecată instituţiile care se ocupă de drumuri.
Şoseaua Bucureşti-Ploieşti are câteva capcane la intrarea în pasajul subteran. Groapa e suficient de adâncă şi de întinsă încât să îţi îndoi roţile dacă treci cu viteză prin ea. Şi are şi un mesaj: bine aţi venit la Bucureşti! (continuarea la sursa: antena3.ro)
Proba video: 

Mai jos puteti admira soselele primului Reich national-socialist.







 






 

1 comentarii:

Anonim spunea...

Fratie, sa vezi in Arges, pe E574 singurul drum de legatura intre Pitesti si Campulung. Ala tot anul arata ca dupa bombardament.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”