Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 11 ianuarie 2010

Svastica în simbolistica creştină

Am văzut pe un site pseudo-ortodox că un tip lipsit de cunoştinţe intr-ale istoriei creştine ne afurisea pentru motive numai de el înţelese şi de câteva specimene scăpate din beci, care îi populează globul.

Un lucru l-am inţeles şi noi. Nu ne suportă (şi) pentru că naţional-socialiştii utilizau svastica. Susţine sus şi tare ca simbolul Svastica ar fi exclusiv pagân, satanist, anti-creştin. Încercau unii şi alţii să îi explice cât este de departe de adevăr. Tipul a preferat să stăruie într-o ignoranţa profund necreştină. Refuza cu încrâncenare orice exemplu, orice evidenţa, orice dovadă.

Ca urmare i-am făcut cadou, într-o postare anterioara, imagini surprinse de un colaborator al blogului nostru într-o basilică creştină din Macedonia, unde svastica stătea alături de cruce.

Azi, la semnalarea unui cititor al blogului nostru, Corneliu, postez imagini cu o biserică din Bulgaria, localitatea Nesebar. Biserica este construită în secolul 13 şi poartă hramul Hristos Pantocrator. O frumuseţe artitecturala, o emblemă a lăcaşurilor creştin-europene pe care trebuie să o vizitaţi cu prima ocazie când puneţi piciorul pe pamântul ţării de la sud.

În partea din dreapta a imaginii (postate mai sus) se poate observa foarte clar un ornament în formă de svastică ce a rezistat timp de opt secole înfruntând capriciile vremii si furia prigoanelor anti-creştine ale musulmanilor şi comuniştilor.
Imaginea de mai jos este primită de la cititorul amintit. Dacă o măriţi, se poate observa svastica, destul de bine şi în aceasta imagine.



2 comentarii:

Anonim spunea...

nu o vad...pune o sageata ceva

NS_Local spunea...

ok, Am mai adaugat inca o imagine. In ultima am fotografie am incadrat intr-un patrulater verde un segment din ornamentul cu svastica. Sper ca acum este evident.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”