Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

sâmbătă, 13 februarie 2010

Curtea a aprobat marşul de mâine de la Dresda pentru a comemora 65 de ani de teribilele bombardamente Aliate

Şi în acest an, Dresda va fi locul de întâlnire al naţionaliştilor germani pentru a aminti de bombardamentele Aliate si a comemora sutele de mii de victime, un adevărat genocid produs într-o singura noapte.

O crima cu premeditare petrecută în noaptea de 13 -14 februarie 1945, când 1.400 de bombardiere britanice (britanicii loveau noaptea, iar americanii ziua) din clasa “Lancaster”, apartinand Grupului 5 din Royal Air Force, au aruncat asupra orasului 650.000 bombe incendiare si 3.000 de proiectile explozive de mare putere. Rezultă asadar că aliaţii au utilizat o bombă la fiecare doi germani, o rată cu adevărat “apocaliptica”.

Dresda nu prezenta un obiectiv militar. Era un oraş civil, iar razboiul era pe sfârşite, destinul era stabilit. Aşa ca, decizia de bombardare a oraşului si raderea fiinţelor umane şi transformarea patrimoniului cultural al Dresdei în cenuşă, a fost o decizie criminală de o sălbăticie feroce pentru care nimeni nu a fost pedepsit.

Citiţi pe această temă: DRESDA 1945: CRIMĂ CU PREMEDITARE

Mâine sunt aşteptaţi la Dresda peste 6.500 de participanti la marşul de comemorare. Ca de obicei organizaţiile de extremă stânga sunt la rândul lor autorizate să mărşăluiască "împotriva neo-nazismului", instigati ca de fiecare dată de către municipalitate care le autorizează contra-manifestaţia, instigându-i chiar să blocheze marşul în numele unei lozinci intitulată, "Dresda fără nazişti".

Rezultatele bombardamentelor aliate mormane de cadavre si un oraş, lipsit de orice importanţă militara, transformat în ruine.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”