Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

duminică, 21 martie 2010

Cateva informatii despre atentatul din Atena de la sediul organizatiei nationaliste Hrisi Avghi

Am reusit sa stau de vorba cu cativa camarazi din organizatia nationalista greceasca Hrisi Avghi, pe tema recentului atentat cu bomba. Desigur, primii suspecti pentru ei sunt adversarii anarhisti care sunt specializati in astfel de atentate. In 30 de ani au atacat cu bomba sediile Hrisi Avghi de 16 ori. Au facut un sport din asta. Incurajati de faptul ca niciodata nu au ajuns dupa gratii. Totodata, tinerii nationalisti greci afirma ca anarhistii ar fi sponsorizati din Turcia si Israel...
Desi se razboiesc cu politia si ii hartuiesc mereu cu pietre, sticle incendiare si alte arme din arsenalul anarhist, politia ii protejeaza in fata legii. Masochism imbecil sau servilism fata de demnitarii greci care au o sleahta de odrasle in miscarea anarhista din Grecia? Probabil ambele variante.
Politia declara ieri ca pagubele in urma exploziei sunt minore. Astazi, camarazii nostri ne spun ca intreaga structura de sustinere a cladirii a fost afectata si aceasta nu mai poate fi folosita. Politia pregateste o noua acoperire a faptasilor prin minimalizarea efectelor atacului cu bomba? Desi, atunci cand Atena a fost in haos, dupa uciderea de catre un politist a unui adolescent anarhist, nationalistii din Hrisi Avghi au iesit pe strada si i-au aparat pe politisti in fata asaltului extremistilor anarhisti...
O alta bomba a explodat la Directoratul de Politie pentru Imigranti. Sa vedem daca aici se gasesc faptasii...
Oricum, anarhistii greci au inceput deja sa se laude si sa ameninte ca este "inceputul ofensivei guerrillei urbane in Atena". 

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”