Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 18 martie 2010

Franţa: Renaşte Frontul Naţional

Le Monde (http://www.lemonde.fr)
“Regionale : succes de stanga, urcare a Frontului National”, titreaza, in editia de astazi, cotidianul Le Monde. Sondajele au prevazut o infrangere a majoritatii, dar, fara indoiala, nu de o asemenea amploare. La nivel national, Uniunea Miscarii Populare a obtinut 26,18%, in timp ce socialistii au adunat 29,48% din voturi. Partidul Frontul National a inregistrat de asemenea o crestere importanta, mai mult de 10% la nivel national. Potrivit ministerului de interne, participarea la urne a fost de 53,6%, cu 16 procente mai mult fata de primul tur al alegerilor regionale din 2004. Recordul fusese stabilit in 1998, cu 42,3%.

Liberation (http://www.liberation.fr)
“Stanga se distanteaza de dreapta cu 14 procente”, citim in Liberation. La nivel national, Partidul Socialist (PS) a obtinut 29, 48% din voturi, Uniunea Miscarii Populare(UMP) 26,18 procente, Europa Ecologista 12,47%, iar Frontul National 11, 74 procente. Partidul socialist a devenit duminica prima forta politica, devansand UMP in primul tur al alegerilor regionale, marcat de o renastere a Frontului National si o de o puternica absenta la urne. Potrivit calculelor efectuate de Agentia France Presse plecand de la rezultatele definitive din cele 22 de regiuni, PS a depasit UMP cu 3,3 procente. Socialistii nu au mai obtinut un scor atat de ridicat de la alegerile europeene din 2004.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”