Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 16 martie 2010

PARTIDUL "PENTRU PATRIE": COMUNICAT DE PRESĂ


PARTIDUL "PENTRU PATRIE"
                                                                                                                                     Biroul de presa   Tel. 0722.749.249, e-mail: ppp1993@gmail

COMUNICAT DE PRESĂ
Cerem anihilarea atentatelor la adresa siguranţei şi stabilităţii statului român !
Partidul „Pentru Patrie” condamnă cu fermitate hotărârile adoptate de Adunarea Aleşilor Locali din Secuime, din ziua de 12 martie a.c., pe care le consideră ca fiind o gravă ofensă adusă suveranităţii Statului Naţional Unitar Român, precum şi integrităţii teritoriale ale acestuia.
Dorim să reamintim, în modul cel mai serios, celor 300 de aleşi locali de etnie maghiară din judeţele Covasna, Harghita şi Mureş, că în conformitate prevederile Constituţiei României, singura limbă oficială în România este limba română, iar „suveranitatea naţională aparţine poporului român”, nici un grup sau persoană neputînd exercita suveranitatea în nume propriu.

În aceste condiţii, considerăm că hotările adoptate de Adunarea Aleşilor Locali din Secuime, de a declara limba maghiară ca a doua limbă oficială pe teritoriul celor trei judeţe, precum şi aceea de a înainta Parlamentului Europei un memorandum prin care se cere numirea unui raportor european pentru cele trei judeţe, sunt ilegitime şi constituie o gravă infracţiune împotriva prevederilor cosntitutionale.
De asemenea, dorim să adresăm un avertisment ferm tuturor acelor forţe care, prin acest fel de manifestări ilegale şi iresponsabile, ori prin declaraţii referitoare la un posibil Parlament Secuiesc, provoacă tensionarea relaţiilor interetnice în România, punînd în pericol stabilitatea internă şi echilibrul social. Considerăm că aceste forţe atentează la însăşi siguranţa naţională, făcînd jocul unor forţe externe, care nu văd cu ochi buni rolul important câştigat de România, prin stabilitatea sa internă, în cadrul Uniunii Europene şi Alianţei Nord-Atlantice.
Pentru aceste motive, cerem preşedintelui României, primului ministru şi instituţiilor abilitate de Lege cu apărarea siguranţei naţionale, să intreprindă măsurile legale necesare anihilării acţiunilor arătate mai sus.
Am fost şi rămânem adepţii Statului de Drept şi păcii sociale, pentru care am militat şi milităm. Dar nu înţelegem să asistăm pasivi la vulnerabilizarea şi destabilizarea patriei noastre.  
                                             Consiliul Politic al Partidului „Pentru Patrie”
                                                                      Preşedinte
                                                                    Virgil Totoescu  
                                                        fost deţinut politic anticomunist
                                                                  Preşedinte executiv
                                                                     Coriolan Baciu

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”