Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 16 martie 2010

Primăria Sfântu Gheorghe vrea terenurile Armatei!

Terenurile Ministerului Apararii din municipiul Sfântu Gheorghe au devenit interesante pentru Primarie. Edilul Arpad Antal a iniţiat o acţiune prin care îi cheamă pe localnici să sprijine preluarea de la Ministerul Apărării a unor suprafeţe şi imobile.

Anul trecut, Primăria şi-a cumpărat un cal şi drept urmare avea nevoie de islaz. Deşi are terenuri cu iarbă nefolosite, municipalitatea s-a înscris la o licitaţie organizată de Ministerul Apărării pentru o paşune. A câştigat terenul la o suma modică, de 349 de lei pe lună, pentru 28 de hectare. Primarul crede că astfel a dovedit că Armata nu avea nevoie de acel teren. El nu mai vrea să le dea înapoi.


Primăria a amplasat, pentru strângerea semnăturilor, trei puncte în oraş. Startul acţiunii a fost dat chiar pe 15 martie - Ziua Maghiarilor de Pretutindeni. Unul dintre terenurile vizate e chiar pe teritoriul poligonului, gard în gard cu un cimitir. Primăria ar vrea locuri de veci şi în locul poligonului.

Primăria susţine că ar construi pe un alt teren al Armatei un parc de distracţii, iar în loc de Comenduirea Garnizoanei, un centru de învăţământ universitar.

Biroul de presă al Ministerului Apărării Naţionale spune că "solicitarea a fost analizată de structura specializată din M.Ap.N. şi s-a decis menţinerea celor două imobile deoarece primul are destinaţia de poligon, fiind singurul cu această destinaţie din zonă, fiind folosit pentru activităţi de instrucţie de către unităţi militare ale M.Ap.N. şi Ministerului Administraţiei şi Internelor, iar cel de-al doilea imobil este utilizat de către o structură militară operativă, respectiv Batalionul 22 Vânători de Munte, spaţiile fiind ocupate la capacitate maximă"

Părerile localnicilor sunt împărţite. Unii cred că destinaţia terenurilor trebuie schimbată, alţii că lucrurile trebuie lăsate aşa cum sunt acum.

Edilii din Sfântu Gheorghe sunt decişi să continue întreaga lună strângerea de semnături de la localnici. Guvernul nu a promovat promovat până acum o lege prin care terenurile Armatei să fie transferate administraţiilor locale. Acest lucru ar implica avize ale Statului Major General, ale CSAT-ului şi ale Parlamentului. sursa: realitatea.net

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”