Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 27 aprilie 2010

Autorităţile sârbe continuă campania de represiune împotriva românilor/vlahilor din Timoc

Politia si procuratura sarba continua campania represiva impotriva romanilor/vlahilor din Timoc, care sunt pe lista romaneasca pentru alegerile Consiliului National al Minoritatii Nationale Rumane din Serbia, transmite corespondentul Romanian Global News din Timoc.

Azi noapte la orele 24, batranul si cunoscutul rapsod popular al cantecelor romanesti timocene, Tihomir Paunovic (foto), in varsta de 80 de ani, a fost trezit din somn si interpelat de politia sarba, fiind luat la rost pentru prezenta numelui sau pe lista doctorului Pedrag Balasevic.

Romanian Global News a aflat ca unul din procurorii responsabili de campania antiromaneasca din Timoc a venit de la Belgrad, el lucrand inainte in Kosovo si fiind specializat in anchete politice. Numele acestuia este Denic Momcilo si lucreaza la procuratura din Pojarevat. Implicata este si politia sarba, iar unul dintre politistii implicati in intimidarea romanilor timoceni si care ii ancheteaza pe acestia este inspectorul Goran Kozac tot din Pojarevat.
Intreaga operatiune este coordonata de ministrul de interne de la Belgrad, socialistul Ivita Dacic, aflat probabil in legatuta cu presedintele Boris Tadici cu al carui partid se afla in coalitia de guvernamant de la Belgrad.
Ca urmare a continuarii campaniei antiromanesti din Timoc, lideri ai romanilor/vlahilor din Timoc vor tine maine dimineata in Belgrad, de la ora 10, ora Belgradului, o conferinta de presa in care vor denunta campania dusa impotriva lor.

6 comentarii:

Thor spunea...

www.nationalisti.ro

Anonim spunea...

In viitor va rugam sa alegeti un alt username. 'Admin@ nu putem accepta pentru a nu lasa loc confuziilor si interpretarilor eronate.

Multumim.

Bratu Marius spunea...

Oare aceste "ştiri" au ajuns si la urechile lui Base?

Anonim spunea...

Crezi ca el traieste intr-un glob de sticla? Sigur ca stie...

Anonim spunea...

noi, poporul roman am putea face ceva in privinta asta ?

Anonim spunea...

Sigur ca putem face fiecare cate ceva, dupa puterile proprii. Cine poate sa stabileasca contact cu fratii timoceni si sa viziteze Timocul e minunat. Fratii de acolo au nevoie inainte de toate de suport moral si sa simta ca fac parte din familia noastra nationala. Asta ii va face sa isi ceara cu si mai mare determinare drepturile care li se cuvin.

Apoi fiecare dintre noi putem sa trimitem cateva randuri presedintelui tarii si sa ii cerem sa ia atitudine in cazul romanilor timoceni.

Adresa de e-mail: procetatean@presidency.ro & traianbasescu@presidency.ro

Cand gasiti un astfel de articol, copiati-l in mail si deasura scrieti-i cateva randuri presedintelui in care va afirmati sustinerea pentru cauza romanilor timoceni.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”