Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 11 mai 2010

Istoric revizionist persecutat pentru scrierile sale ştiinţifice: Vincent Reynouard, scurtă biografie


Vincent Reynouard, născut în 1969, e un istoric francez specializat în al doilea război mondial şi mai precis în tragedia din Oradour-sur-Glane, o batălie urbană între Waffen SS şi rezistenţa franceză. În 1944, unde au murit mulţi civili în ceea ce a fost numit un masacru deliberat de către francezi, dar negat de către germani.

Angajamente politice

Vincent Reynouard a fost un activist pentru ”Partidul Naţionalist Francez şi European” şi este în prezent liderul mişcării luptătoare “Sfântul Mihail”. Se autodefineste drept “catolic, national-socialist şi revisionist”.
Viata profesională

Vincent Reynouard a studiat în Caen, Normandia, şi a absolvit ca inginer chimist cu diplomă de la ISMRA (înaltul institut de material si radiaţii), numită din 2002 si ensicaen.
Afost angajat de ministrul francez al educaţiei, devenind profesor de matematică în şcoli gimnaziale de profil. Totuşi a fost concediat din motive pur politice în 1997 de ministrul educatiei, Francois Bayrou, după descoperirea textelor revizioniste pe hard diskul computerului său.

De la aceasta concediere Vincent Reynouard trăieste din scrierile sale ca istoric. Are o soţie şi şapte copii şi este cunoscut după revista “fară concesie”.

Un istoric care infruntă represiuni constant

In timp ce era inca student universitar ,Vincent Reynouard ,a înfiintat ANEC (asociaţia normandică de trezire a cetăţenilor), a cărei scop era distribuirea de broşuri istorice cu informaţii care nu erau de găsit prin alte metode.Vincent este chiar el autorul câtorva zeci de broşuri pe diverse subiecte. Cele mai multe au ca subiect al doilea război mondial.

În prezent Reynouard este directorul filialei francofone a VHO (institutul pentru o versiune obiectiva a istoriei). Scrierile istoricului s-au lăsat cu urmăriri penale şi condamnări: pe 8 octombrie ’92 a fost condamnat la o lună de închisoare şi o amendă de 5000 de franci pentru “negarea unei crime împotriva umanităţii”. Potrivit Curţii de Casatie istoricul a trimis unui numar de 24 de elevi, premianţi la un concurs de istorie, broşuri care negau existenţa camerelor de gazare din lagăre.

În iunie 2004 a fost condamnat la 2 ani de închisoare pentru scrieri despre tragedia de la Oradour-sur-Glane. Se presupunea că Vincent ar fii împărţit o casetă numită “50 de ani de minciuni oficiale”, mai târziu acuzaţiile au fost retrase.

Pe 8 noiembrie 2007, a fost condamnat la un an de închisoare şi o amendă de 10.000 de euro, pentru împărţirea unei broşuri numite “Holocaustul - ce vă ascund ei”.

Pe 25 iunie 2008 a fost condamnat din nou la un an de închisoare pentru distribuirea de material revisionist.

Pe 19 iunie 2008 a fost condamnat în Belgia la un an de închisoare şi o amendă de 25.000 de euro.

În prezent, Vincent Reynouard fuge de “lege” şi familia lui trăieşte în sărăcie. Şi acest om admirabil nu a făcut altceva decât să îşi practice meseria în mod onest.

2 comentarii:

CSVR spunea...

Merci beaucoup pour votre article et votre soutien.

Salutations nationalistes de France.

__________________

Thank you very much for your article and your support.

Best regards from France.

CSVR spunea...

Je voulais ajouter que Vincent Reynouard a été arrêté en Belgique en juillet. Il a été extradé vers la France et purge désormais sa peine de un an de prison.
-Si vous lisez le français, toutes les informations se trouvent sur le site du Comité de Soutien à Vincent Reynouard : http://csvr.wordpress.com/ .

_____________

I wanted to add that Vincent Reynouard was arrested in Belgium in July. He was extradited to France and is now serving his sentence of one year in prison.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”