Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 29 iunie 2010

CASA CANTACUZINO DIN STR. GUTENBERG 3 IN DEMOLARE !

COMUNICAT OFICIAL

In ziua de duminica 27 iunie 2010, au fost reluate lucrarile de demolare a casei printului Gheorghe Cantacuzino - Granicerul, din str. Gutenberg nr. 3.


In fata reprezentantilor Politiei si celor ai Asociatiei pentru Memorie Identitara Carpatii, demolatorii au prezentat, triumfatori, un document emis de Prefectul Capitalei, in care acesta adeverea ca lucrarile de demolare pot continua in mod legal. Documentul era emis in ziua de 24 iunie 2010.
Ieri, la ora 22,oo, fusese demolata intreaga mansarda.


Precizam ca, pana la aceasta ora, Ministerul Culturii nu ne-a transmis nici un raspuns la memoriile adresate cu privire la cazul Gutenberg 3, desi subliniasem urgenta cazului precum si gravele deficiente care societatea civila considera ca au grevat procedura de clasare a casei Cantacuzino- Granicerul.

In virtutea principiului transparentei, in care noi am crezut si credem, vom tine la curent publicul interesat de patrimoniul national si mass-media cu privire la orice noutate intervenita in cazul tragic al acestui imobil.
Aceasta, ca o replica la lipsa de transparenta cu care autoritatile oficiale, incepind cu Ministerul Culturii si Patrimoniului National si terminind cu Inspectoratul de Stat in Constructii, inteleg sa trateze pe reprezentantii societatii civile.

In opinia noastra, aceste institutii sunt deficitare in ceea ce priveste transparenta in relatia cu reprezentantii ONG-urilor cu atributii in domeniul patrimoniului, din moment ce am constatat ca reprezentantii firmelor demolatoare sunt in posesia unor documente emise de aceste oficialitati, dar la care noi nu am avut acces, cel putin pana in prezent.

Anuntam pe aceasta cale ca marti, 29 iunie 2010, la ora 11,00, Asociatia "Carpatii" organizeaza o pichetare in fata Ministerului Culturii, in semn de protest pentru modul in care s-a instrumentat cazul Gutenberg 3 de catre forurile competente ale acestei insntitutii.

Florin Dobrescu
presedintele Asociatiei pentru Memorie Identitara "Carpatii"

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”