Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 9 iunie 2010

Servilismul autorităţilor române ne va aduce terorismul pe cap: Israelul şi-ar putea muta în România antrenamentele forţelor aeriene

Avioanele de luptă israeliene s-ar putea antrena în spaţiul aerian al României, ţara noastră urmând să înlocuiască Turcia, după ce, din cauza tensionării relaţiilor, Ankara a refuzat să mai permită forţelor aeriene israeliene să desfăşoare exerciţii în spaţiul aerian turc, scrie Jerusalem Post citat de NewsIn, potrivit RL.

Ministerul israelian al Apărării se gândeşte să reînnoiască un acord semnat în 2006 cu România care permitea avioanelor de luptă israeliene să desfăşoare antrenamente în România, după ce Ankara a refuzat, ca urmare a ofensivei împotriva Hamas şi a deteriorării relaţiilor bilaterale, să mai permită desfăşurarea avioanelor israeliene în Turcia. În virtutea acestui acord, forţele aeriene israeliene au trimis avioane în România în 2007 şi intenţionează să desfăşoare din nou avioane aici spre sfârşitul anului în curs, potrivit publicaţiei The Jerusalem Post.

Forţele aeriene israeliene au fost excluse din nou dintr-un exerciţiu militar multinaţional care are loc anual în Turcia şi care a început luni, urmând să continue timp de o săptămână. La manevrele din cadrul exerciţiului intitulat Anatolian Eagle participau forţe aeriene din SUA, Italia, Spania, Emiratele Arabe Unite şi Turcia. NATO a trimis un avion cu sistem de avertizare şi control.

Israelul a fost exclus şi de la precedenta ediţie a exerciţiului Anatolian Eagle în octombrie anul trecut, cu câteva zile înainte de data la care era programat să înceapă. Drept urmare, nici forţele aeriene americane nu au mai participat la exerciţiu.

În aceste condiţii, oficialii din domeniul apărării nu au fost surprinşi că Israelul nu a mai fost invitat să participe la exerciţii, mai ales după moartea celor nouă pasageri aflaţi la bordul vasului Mavi Marmara, care naviga sub pavilion turc şi care, împreună cu alte şase ambarcaţiuni, a încercat să spargă blocada pe mare impusă de Israel Fâşiei Gaza.

În alţi ani, Israelul era un invitat obişnuit al exerciţiilor militare din Turcia, dar de când relaţiile bilaterale s-au deteriorat semnificativ, adică de la începutul anului 2009, după ofensiva israeliană din Gaza, forţele aeriene israeliene nu au mai fost invitate la aceste manevre militare.

Până la ofensiva israeliană din Gaza, avioanele israeliene zburau frecvent în spaţiul aerian turc şi participau la câteva exerciţii anuale cu Turcia. Ankara a decis însă să nu mai permită desfăşurarea avioanelor israeliene de luptă în spaţiul său aerian.

Un alt exerciţiu - Reliant Mermaid, programat pentru această vară - va fi, foarte probabil, anulat, deşi Israelul încă nu a fost notificat oficial de Turcia în legătură cu aceasta, mai scrie Jerusalem Post. Reliant Mermaid este un exerciţiu anual implicând operaţiuni de căutare şi salvare pe care Israelul, Turcia şi Statele Unite îl desfăşoară în Marea Mediterană. sursa: cugetul.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”