Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 3 august 2010

Eroul Alb

Christoph Lemaitre! Reţineti numele acesta. Pe 1 august 2010, la Campionatele Europene de Atletism de la Barcelona, a câştigat ambele probe de sprint, 100m si 200m (dar si 4x100m ştafetă), învingând în fiecare finală alţi 7 sportivi negri. Timpii lui nu îl clasează în primii 3 alergători din lume, toţi negri, dar să nu uităm că trăim in Europa, un continent încă locuit de albi, ceea ce nu este o ruşine. Lemaitre devine şi primul sportiv alb care coboară sub 10 secunde (9.98) pe suta de metri. Performanţa lui este cu atât mai mare cu cât de curând a fost demonstrată ştiinţific diferenţa de cadenţă şi performanţe a sportivilor albi şi negri.

Finala la 100m:


Senzaţionala finală la 200m:


Pe 9 iulie, Lemaitre devine primul atlet alb care coboară sub 10 secunde pe 100m:

2 comentarii:

Anonim spunea...

stai sa vezi ca si asta i dopat cu ceva ! vezi cazul atletului grec !

Anonim spunea...

Desi dotati de natura pentru a fi buni atleti la aceste probe, ambitia si perseverenta unui Alb a Invins! Bravo lui!
Triumph des Willens!

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”