Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

marți, 31 august 2010

Tineretul rus spune NU FERM IMIGRATIEI! (video)

Moscova. Un grup de skinheads, "la bustul gol", au atacat o multime 3000 de oameni, la un concert rock in centrul Rusiei,duminica.
Zeci de oameni au fost lasati in sange dupa atac si canalul Rossiya-24 a raportat ca in atac a fost ucisa o fata de 14 ani, total neadevarat. A fost nevoie de 14 ambulante. Motivele atacului sunt necunoscute, iar autoritatile nu au declarat nimic.
Rusia are o miscare neo-national-socialista skinhead foarte dezvoltata. Atacurile asupra intrusilor straini cu piele inchisa la culoare sunt foarte dese in ultimii ani in Moscova si Sankt Petersburg.
Uciderea avocatului Stanislav Markelov si a jurnalistei Anastasiya Baburova, in ianuarie 2009, a fost pusa pe seama "ultra-nationalistilor". Lucruri nedovedite, dar de care mediile multiculturale, pro-imigratie si anti-ruse s-au folosit din plin, in scop propagandistic.
In aprilie, un tribunal din Moscova a interzis organizatia, catalogata "de extrema dreapta", Slavonic Union, al carei acronym, in rusa, e SS - amintind de celebrul grup national-socialist, Schutzstaffel. Grupul a fost declarat extremist si dizolvat.
Liderul grupului,Dmitry Demushkin, a spus presei ca aceasta interzicere va inrautati situatia, enervand multi nationalisti si patrioti rusi, precum si adevaratii aparatori ai drepturilor cetatenesti si de aparare a libertatii de exprimare.
Miscarea nationalista rusa este atat de puternica in cultura ruseasca incat grupuri de auto-intitulati "militanti antirasism", cunoscuti si cu denumirea de "antifa" au aparut peste tot in Rusia, atacand grupurile nationaliste si patriotice in mod regulat. Adeseori s-a dovedit ca acestia erau platiti de catre diferite organizatii dubioase, cu interese evident antirusesti.
Grupurile radical-nationaliste au aparut in Rusia dupa 1991, dupa caderea uniunii sovietice, valurile de imigranti din zona Caucazului si multi ceceni doar au alimentat sentimentul de xenofobie.
"Crimele cu motivatie rasiala" si-au atins apogeul in 2008, cand "au fost omorati 110 oameni si raniti 487", dupa cum declara unele surse din politia care ii protejeaza in mai multe zone pe anarhistii antifa.

Se estimeaza ca in Russia ar milita cam 70.000 de national-socialisti.

10 comentarii:

Anonim spunea...

Nu au fost skinheads, au trecut de mult peste aceasta "moda" ... Erau prea evidenti.

LorDrEd spunea...

Erau skineri, in mod evident. Si sursele noastre tot asta spun. Avem camarazi printre participanti. S-au dus acolo sa sparga adunarea unora care propovaduiau prin muzica si subcultura interesele anti-rusesti: imigratie, mixaj rasial, multiculturalism etc..

Anonim spunea...

E vreo unul in boots and braces ? Nu am vazut ...

LorDrEd spunea...

"boots and braces" sunt doar partea de fashion. Un aspect exterior. La care, de altfel, multi skinneri au renuntat pentru a se feri de stereotipurile negative ale mass-mediei si civililor.
Conteaza mereu scopul actiunii, ideologia samd.

Anonim spunea...

Asta am incercat sa zic ... Skinerii au devenit mai mainstrem ;)

LorDrEd spunea...

Nu. Deloc, ba chiar dimpotriva. Au renuntat numai la aspecte exterioare, dar in realitate s-au radicalizat, au devenit mai revolutionari si mai apropiati de ceea ce era inainte S.A.

Anonim spunea...

Eu ziceam ca miscarea in sine a devenit mai mainstream, mai "atragatoare" acaparand mai multe subculturi foarte multi tineri alaturandu-se lor. Normal spiritul radical a ramas, dar nu mai sunt asa evidenti.

LorDrEd spunea...

Tocmai asta ziceam, ca miscarea nu a devenit mai "mainsteam", doar ca nu mai doreste (uneori si in unele locuri) sa isi afiseze clar identitatea, mai ales atunci cand civilii nu inteleg necesitatea actiunilor SH. In Moscova si Rusia, in general, sunt extrem de evidenti, inca. Cred ca ar trebui sa lucreze si acolo mai mult la capitolul camuflarii membrilor in marea masa de "cetateni". Nu cred ca este bine intotdeauna sa iti arati identitatea politica....

MilanNinjalaulSclipitor spunea...

So-r adunat sa bata punkeri....familiar :))
Pacat doar ca nu au fost surprinse imagini cu bataia in sine...

Anonim spunea...

Mai gasesti ceva imagini frumoase aici: Bătălia de la festivalul rock "Tornado"

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”