Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 13 octombrie 2010

Partidul "Pentru Patrie" respinge atacul murdar al ONG "Pro Rosia Montana"

COMUNICAT DE PRESA
Referitor la recentul comunicat al organizatiei „Pro Rosia Montana”, prin care se aduc acuzatii grave si nefondate Partidului „Pentru Patrie”, conducerea Partidului „Pentru Patrie” face urmatoarele precizari:

Acest ONG, infiintat si finantat de Gold Corporation, prin cantonarea problematicii proiectului minier in zona intereselor locale de dezvoltare, ignora cu buna stiinta faptul ca proiectul initiat de Ministerul Economiei impreuna cu compania mentionata, prin consecintele sale dezastruoase asupra patrimoniului istoric, mediului natural si sanatatii oamenilor, depaseste limitele interesului unei localitati, fiind o problema de maxim interes national.


Din acest punct de vedere, decizia demararii unui asemenea proiect trebuie sa fie una la nivel national, si sunt greu de acceptat lamentatiile acestui ONG cu privire la asa zisa „politizare” a subiectului, cand, de la demararea proiectului, de catre ministrul Berceanu in anul 2000, si pana la recenta relansare a sa de catre ministrul Videanu, impulsionarea acestei exploatari s-a facut in mod special prin decizii guvernamentale, asadar politice.

Dezastrul ecologic din Ungaria reprezinta, din pacate, cea mai elocventa imagine a riscului presupus de uriasele lacuri de cianura preconizate de proiectul minier de la Rosia Montana. De altfel, intregul proiect este contrar principiilor dezvoltarii durabile, comunitatea locala urmand sa ramana lipsita de orice perspective alternative de dezvoltare economica la finalizarea proiectului exploatarii aurului.

Cu privire la gravele acuzatii de extremism, precum si cele de aservire fata de interese straine de cele ale Romaniei, tinem sa reamintim ca intemeietorii Partidului „Pentru Patrie”, legionari - fosti detinuti politici si luptatori in rezistenta anticomunista, au avut un aport deosebit la lupta pentru inlaturarea totalitarismului si instaurarea statului de drept, pentru care au militat mereu.

Participarea acestor oameni si a continuatorilor lor la viata publica, garantata de sistemul democratic, reprezinta o realitate pentru care au fost sacrificate destinele a mii de romani in perioada terorii comuniste.

Proferind acest tip de acuzatii, prin utilizarea unui limbaj de tip securist, ONG „Pro Rosia Montana” se plaseaza in pozitia de sustinator al tezelor propagandei comuniste si de promotor al unui discurs antidemocratic.

Tinem sa precizam ca mesajul transmis de noi Comisiei Nationale de Arheologie nu poate fi considerat ca o forma de presiune, ci doar o masura legitima de atentionare, in conditiile in care presiunile politice asupra acestui for stiintific au deja un precedent, acela din 2004, cand guvernarea de atunci a impus abuziv descarcarea de sarcina arheologica a masivului Carnic.

De asemenea, precizam ca militantii Partidului „Pentru Patrie” au mers in mijlocul comunitatii de la Rosia Montana in aceasta vara, purtand discutii cu localnicii si cu organizatiile non-guvernamentale din zona, in dorinta de a cunoaste realitatea la fata locului si de a isi intemeia atitudinea pe premize obiective.

In aceste conditii, consideram complet neavenite acuzele lansate de acest ONG, care nu reprezinta interesele comunitatii localnicilor de la Rosia Montana, ci ale celor ce doresc demararea unei afaceri oneroase, din care statul roman va iesi pagubit.

De asemenea, consideram ca proiectul in cauza este unul imoral, nimeni neavind dreptul sa epuizeze total o rezerva strategica de interes national, lasind generatiile urmatoare lipsite de resurse economice vitale.

In numele acestor considerente, Partidul „Pentru Patrie” este decis sa continue cu aceeasi energie lupta nationala pentru apararea valorilor inestimabile de patrimoniu si a frumusetilor naturale inca neafectate din inima Muntilor Apuseni.

Asa sa ne ajute Dumnezeu !

PARTIDUL „PENTRU PATRIE”

Presedinte, Virgil Totoescu

Secretar general, Florin Dobrescu


11 Octombrie 2010

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”