Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 24 noiembrie 2010

Cota unică, redusă de senatori la 10%. Impozitul progresiv rămâne, deocamdată, un vis

Sebastian Vlădescu, fostul ministru al finanţelor intr-unul dintre guvernele conduse de Emil Boc, avertiza că după şase ani de cotă unică, România ar trebui să treacă de la 1 ianuarie 2011 la un sistem de impozitare progresivă a veniturilor pentru a reuşi o redresare economică, dar senatul României, manevrat de marii capitalişti, ei înşişi cu o mare prezenţă în parlament, au decis o reducere a cotei unice la 10%, ceea ce nu face altceva decât să prelungească agonia economică a României şi sărăcia în care se zbate o mare parte a poporului român.

"Bogatii Romaniei nu au dat dovada pâna acuma nici de un miligram de solidaritate sociala si că fie şi un leu luat lor sub formă de impozite li se pare prea mult." - constata Valentin Lazea economistul şef al BNR, în ianuarie anul curent. Încă o dată, la sfârşitul anului 2010, bogaţii României prin vocea senatorului PDL, Iulian Urban, iniţiatorul proiectului de lege care ar menţine taxa unică de impozitare şi o coboară la 10% îşi arată lăcomia nemărginită şi nepăsarea faţă de sărăcia plebeilor.
Nu vor resimţi în bine această scădere a taxei unice de impozitare cei săraci care au venituri modeste, o vor simţi doar cei cu venituri şi aşa nesimţit de mari în vremuri de o sărăcie deplorabilă pentru Naţiune. Mafia parlamentară a intereselor capitaliste a votat proiectul lui Urban, luni, 22 noiembrie 2010.

Germania, o ţară ultracapitalistă, are incă rezerve morale şi printre marii ei capitalişti, spre deosebire de ţara noastră în care marii capitalişti nu dau dovadă de compasiune şi solidaritate naţională.
Milionarii din Germania cer statului sa-i impoziteze cu 5% mai mult: Mai multi milionari din Germania dau o adevarata lectie de civism si cer statului sa ii taxeze cu 5% mai mult decat pe contribuabilii obisnuiti, pentru a ajuta astfel bugetul tarii, saracit de criza economica.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”