Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 24 noiembrie 2010

Naţionaliştii letoni au organizat un marş cu făclii în centrul oraşului Riga (video)

În seara de joi, 18 noiembrie 2010, câteva mii de susţinători ai formaţiunii naţionaliste letone “Visu Latvijai!” (“Totul pentru Letonia!”) au organizat un marş în centrul oraşului. Participanţii la acţiune: tineri, bătrâni şi părinţi cu copii purtau făclii aprinse.

Marşul a fost dedicat celor 92 de ani de la declaraţia independenţei statului leton. Evenimentul a început în faţa monumentului liderului leton Karlis Ulmanis (1934-1940) şi s-a finalizat în faţa monumentului Libertăţii.

Militanţii naţionalişti scandau “Noi suntem letoni” şi fredonau cântece patriotice. Acţiunea a fost supravegheată îndeaproape de forţele de ordine. În cadrul evenimentului, militanţii formaţiunii “Totul pentru Letonia!” au organizat şi o campanie de colectare a semnăturilor pentru organizarea referendumului, prin care să fie introdusă o stipulare potrivit căreia educaţia naţională să fie exclusiv în limba letonă.

În prezent, în 40 la sută din şcolile de stat din Letonia, limba de predare este cea rusă.

Pentru mai multe imagini foto, accesaţi acest link / După sursa: antimedia.md

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”