Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

miercuri, 1 decembrie 2010

Corneliu Zelea Codreanu comemorat de tinerii naţionalişti la Tâncăbeşti

PARTIDUL "PENTRU PATRIE"
Biroul de presa
0722749249 // ppp1993@gmail.com
ZELEA CODREANU OMAGIAT PRINTR-UN MARS
Tineretul nationalist la Tancabesti

Reprezentanti ai filialelor Partidului “Pentru Patrie” din Bucuresti, Dolj, Brasov, Fagaras, Galati, Iasi, precum si reprezentanti ai Miscarii National-Crestine din Basarabia, in frunte cu liderul acesteia, Sergiu Lascu, au marsaluit pe DN1, pentru a omagia, in felul acesta, personalitatea lui Corneliu Zelea Codreanu, intemeietorul Miscarii Legionare, asasinat la 30 noiembrie 1938.
Tinerii nationalisti, purtind drapele tricolore si verzi, cu sigla Partidului “Pentru Patrie” au parcurs in mars distanta dintre localitatea Saftica si padurea Tancabesti, din nordul Bucurestiului, in semn de omagiu
pentru lupta nationala a lui Corneliu Codreanu si contributia sa esentiala la intarzierea cu 2 decenii a instaurarii comunismului in Romania si in aceasta parte a Europei.

Marsul s-a incheiat in fata monumentalei troite de lemn, opera a sculptorului Cristian Ivanof, ce marcheaza locul executiei, in 1938, a lui Corneliu Zelea Codreanu si a altor 13 capetenii legionare, unde o multime alcatuita din delegati ai filialelor Bacau, Neamt, Galati, Bucuresti, Teleorman, Dambovita, Buzau, Prahova, precum si reprezentanti ai Fundatiei “Ion Gavrila Ogoranu”, Fundatiei “George Manu”, Fundatiei “Buna Vestire”, Federatiei Romane a Fostilor Detinuti Politici Luptatori Anticomunisti si ai Manastirii Petru Voda (jud. Neamt), asteptau inceperea ceremoniei religioase.

Un sobor alcatuit din 2 preoti bucuresteni si cativa preoti calugari de la Manastirea Petru Voda, au oficiat slujba traditionala de pomenire a celor asasinati in urma cu 72 de ani, dupa care a luat cuvantul dl Gheorghe Grecu, in varsta de 97 de ani, membru in Miscarea Legionara din 1928, fost detinut politic anticomunist. D-sa a evocat conditiile cumplite in care cei 14 sefi legionari au fost asasinati, insistind apoi asupra principalului deziderat al lui Corneliu Codreanu si al Miscarii sale: realizarea Omului nou, a unei mari opere de educare a tineretului romanesc, pe coordonatele nationale, ale moralei crestine si eticii civice.

Florin Dobrescu, secretarul general al Partidului “Pentru Patrie”, a evocat aportul deosebit al legionarilor in lupta de rezistenta nationala impotriva regimului totalitar comunist, subliniind contributia deosebita pe care a avut-o implicarea legionarilor in viata publica de dupa 1990, in consolidarea in Romania a unui sistem democratic si a Statului de Drept. Monahul Toader Stanescu, de la Manastira Petru Voda, fost detinut politic anticomunist, a subliniat importanta nationalismului in viata oricarui popor, atragind atentia asupra pericolelor care ameninta astazi viata si libertatea natiunilor, si adresind tuturor nationalistilor un apel la unitate.
Intreaga asistenta a raspuns “Prezent!” la apelul eroilor, dupa care s-a intonat “Imnul legionarilor cazuti” si “Sfanta tinerete legionara”.

5 comentarii:

Goran spunea...

De asemenea, si Noua Dreapta a fost acolo... Ati uitat sa precizati!

Anonim spunea...

Nu am uitat, asta este comunicatul PPP, transmis spre publicare.

Anonim spunea...

A fost impreuna cu PPP la aceasta manifestare? Sau a avut loc alta, separat de PPP?

Anonim spunea...

"Noua Dreapta" a fost duminica, nu sambata. Asadar orice comentariu legat de lipsa "Noii Drepte" nu isi are locul aici.

Anonim spunea...

@anonim. Nimeni nu a contestat ca ND a fost la Tancabesti. Cred ca nu ai fost atent la comentarii.

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”