Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

luni, 20 decembrie 2010

Revoluţia de la Timisoara - 20 decembrie 1989 - Primul Oraş Liber de comunism din România



Dupa ce timp de trei zile Timisoara a fost sub teroare, trasoarele brazdau cerul, iar oameni mureau pe strazi, in 20 decembrie 1989 muncitorii timisoreni au inteles ca tinerii ce rezistau sub gloante aveau nevoie de sprijinul lor.
20 decembrie 1989 timisoara_b
S-au incolonat, au iesit din fabrici si au mers direct in Piata Operei care s-a umplut pana la refuz de timisoreni care redescopereau solidaritatea. Isi imparteau mancarea, tigarile si apa. Oameni care nu s-au cunoscut niciodata acum se salutau, isi zambeau si-si strangeau mainile in strada.

20 decembrie 1989 timisoara 3_b
Cu un curaj iesit din comun ei s-au asezat cu piepturile in fata armelor. Au aratat ca nu puteau fi invinsi, iar soldatii au fraternizat in cele din urma cu manifestantii.
Cu totii asteptau un semn de la Bucuresti care intirzia sa vina, asta pana in 20 decembrie, cand Timisoara a devenit primul oras cu adevarat liber din Romania. sursa: agenda.ro

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”