Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 13 ianuarie 2011

Libertatea.ro: Cheloo şi-a tatuat o svastică pe spate

Mai hotărat decat Radu Mazăre, care a imbrăcat o uniformă nazistă şi odrasla lui Adrian Năstase ce avea creionată la un chef o svastică pe braţ, Cheloo de la trupa Paraziţii şi-a tatuat simbolul nazist pe spate, el urmând să poarte acest desen cu el toată viaţa.

Pe numele său, Cătălin Ion Ştefan, Cheloo, unul dintre cei mai populari hip-hoperi a ales un loc al corpului său ferit de expunere, tocmai pentru a nu scandaliza opinia publică. Aspru criticate astfel de simpatii, în cazul în care îşi va arăta tatuajul în societate, acesta riscă să aibă de-a face cu legea.
"Cheloo nu a reprodus fidel emblema mişcării naziste, iar tatuajul său are o conotaţie mai degrabă istorică. Nu are astfel de convingeri, din câte ştiu eu", ne-a povestit un prieten, în timp ce interpretul nu a putut fi contactat.

Cu ceva timp în urmă, Cheloo a stârnit nemulţumirea unei alianţe a ţiganilor, care a cerut CNA interzicerea videoclipului "Plec pe Marte", piesă în care cântă alături de Smiley. Ţiganii erau scandalizaţi că pe tricoul rapperul era scris mesajul "White and proud", considerat de ei simbolul rasismului. CNA a respins acest memoriu. După libertatea.ro

10 comentarii:

Clujeanul spunea...

Simbolul svasticii exista si pe drapelul Marinei Militare Finlandeze si simbolizeaza forta, putere si de ce nu, "noroc".In Europa, svastica reprezinta un sistem care a fost totalitar fata de oameni. Doar cei mai naivi mai pot considera svastica un simbol nazist, cand nazismul este mort ( exceptie fac cele cateva grupari internationale ).asa ca cei care nu stiti nimic despre acest simbol, puneti mana pe o carte si cititi.

RonS spunea...

Cheloo poate fi un exemplu pentru multi. Sunt convins ca e mai citit decat majoritatea alora de il comenteaza si cu siguranta, are un curaj nebun. In vremurile astea mizerabile, e o obligatie! 14/88~!

Raskolnikov spunea...

La intrebarea, care e ultima carte citita, Cheloo a raspuns: Mein Kampf, o lectie de istorie foarte frumoasa. Clar omu si-a insusit de curand ideile care l-au impins sa-si tatueze svastiva.

NS_Local spunea...

@Raskolnikov,
Ti-am postat aici comentariu, pentru a fi la subiect.
Aparitia lui Cheloo in randurile noastre, nu poate decat sa ne bucure. Orice Alb care doreste sa isi conserve identitatea rasiala este un individ admirabil. Iar daca el incearca sa ii trezeasca si pe altii, sa ii elibereze de conditia de zombie ai multikulturalismului si coRECTitudinii politice este cu atat mai meritoriu. Iar Cheloo poate face asta prin muzica. Ii transmit respectul nostru pentru atitudinea avuta in ultima vreme cu precadere.

'Nu sunt o cioara, sunt de rasa superioara/dar ma simt ca o minoritate in propria tara'

'Imitand popoare inferioare nu devii superior'

Raskolnikov spunea...

Cunosc prea bine versurile lui si de aceea imi permit sa spun ca e ipocrit: "stam la jumatatea centrului feriti de radiatii/suntem rasi in cap carnatii spun ca suntem nazi","nu suntem nationalisti nu dam doi lei pe tricolor"

NS_Local spunea...

Raskolnikov, tu ai avut mereu aceleaşi idei? De mic ai avut aceleaşi concepţii de viaţă? Întotdeauna ai fost consecvent în convingeri? Oamenii îşi schimbă concepţiile de viaţă, uneori în bine, precum Cheloo. Ceea ce îi doresc eu este să rămână consecvent cu concepţiile lui din acest moment. Chiar să persevereze. :)

Anonim spunea...

Nu-s de acord cu intoleranta , nici cu ce promovează Cheloo/nici măcar nu își scrie numele cum trebuie/o fi citit el multe nu zic dar mai sunt și alți oameni cititi și nu se comporta ca el, personal nu-s de acord sub niciun chip cu ce fac rromi ca majoritatea îs degeaba , dar nu promovez o atitudine rasista ci încerc una de toleranta o soluție exista și pentru ei dar nu soluția finala, chit ca Cheloo nu vb de asa ceva totuși nu m-as mira ca în curând sa pomenească și despre ceva de genul asta.Cu stima :)

RoNS spunea...

" personal nu-s de acord sub niciun chip cu ce fac rromi ca majoritatea îs degeaba , dar nu promovez o atitudine rasista ci încerc una de toleranta"

toleranta ta e o forma de lasitate si inactivitate, o acceptare a mizeriei si lipsei de civilizatie. Pe scurt atitudinea ta e o
L.A.B.A

Anonim spunea...

e singurul care are curajul sa spuna in ce tara de kkt stam

Anonim spunea...

svastica de care zice clujanul nu este cea intoarsa cu la 45 de grade

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”