Nu eşti învins decât dacă refuzi lupta. – Mircea Eliade

joi, 24 februarie 2011

Au răsturnat piatra comemorativă din faţa Guvernului. Monumentul aminteşte de ocupaţia sovietică a Basarabiei.

Liga Tineretului Rus din Basarabia a avut o acţiune care arată caracterul său anti-românesc, bolşevic şi subordonat intereselor Rusiei. Acţiunea lor de astăzi arată că nu au respect pentru adevărul istoric, suferinţele autohtonilor provocate de ocupaţia sovietică.


Scena, ce-i drept, improvizată s-a produs acum câteva oreţ in Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău.


Piatra comemorativa instalata in luna iunie sta nemiscata in Piata Marii Adunari Nationale. O macheta din carton a pietrei a fost daramata astazi chiar in acest loc de catre Liga Tineretului rus. 


Desi intentionau sai dea foc accest lucru nu s-a intamplat deoarece politia le-a interzis. Tinerii rusi spun ca exact asa se va intampla si cu piatra comemorativa daca autoritatile nu o vor scoate. 

Manifestantii spun ca aceasta piatra comemorativa dezbina societatea si este amplasata ilegal. Piatra a fost instalata in luna iunie dupa ce Mihai Ghimpu a semnat un decret prin care ziua de 28 iunie 1940 a fost declarata „zi a ocupatiei sovietice”

Decretul a fost ulterior anulat de catre Curtea Constitutionala. Mihai Ghimpu si primarul capitalei care a instalat piatra au declarat in repetate randuri ca nu au de gand sa o scoata.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

Vă rugăm ca înainte de a vă expedia mesajul să vă alegeți un nume pentru a nu crea confuzii în dezbateri. Mulțumim pentru înțelegere.
Dacă nu aveți de spus nimic constructiv, nu scrieți. Nu vor fi publicate comentarii lipsite de sens sau în care sunt atacate organizații naționaliste și membri ai acestora.
„Fiecare va trebui să știe că pentru atitudinea sa va răspunde. Nu poate trăi pe lume o nație dispusă la toate părerile, la toate atitudinile...”